Взривяването на моста, който свързва Крим с континентална Русия, е

...
Взривяването на моста, който свързва Крим с континентална Русия, е
Коментари Харесай

Украински медии: Наши командоси взривиха Кримския мост

Взривяването на моста, който свързва Крим с континентална Русия, е проведено и извършено от командоси от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Това твърди украинската организация УНИАН като се базира на собствен източник от специфичните служби. " Взривяването на моста е спецоперация на СБУ ", твърди източникът на медията.

Пресслужбата на СБУ обаче не е коментирала, прецизират от организацията.

" Не разясняваме. Ролята на СБУ или някоя друга наша част в това ще бъде коментирана след окончателната ни победа ", дал отговор пред УНИАН прессекретарят на СБУ Артьом Дехтяренко.

 

Вече е ясно, че това не е случай, а измама, написа друга украинска медия - " Страна ". Медията обаче показва, че има и друга версия - че това не е дело на Украйна.

Кримският мост, който минава над Керченския пролив, бе взривен рано сутринта на 8 октомври. Първоначалните информации бяха за гръмнал трен с цистерни гориво. Впоследствие обаче на видеа от охранителните камери се видя, че гърмежът идва от пътното платно, евентуално от камион-бомба и визира и влаковата комбинация. В съветски медии и Телеграм-канали се появи и фотография на въпросния камион, вижда се и по какъв начин той умерено минава през всички инспекции преди моста. Засега не е ясна ориста на водача на камиона. Съществуват две версии - той или е умрял, или е съумял да изскочи от кабината преди гърмежа. Но това би било зафиксирано на камерите, а и камионът би трансформирал траекторията на придвижването си. А такова нещо няма. И по тази причина той по-вероятно е умрял. Има версии, че тойе бил камикадзе, само че съгласно други не е знаел за бомбата в камиона.

В обществените мрежи се появиха спекулации, че украинците са употребили мини подводница, която е стигнала наоколо до моста и е атакувала от морето. Според други версии мостът авансово е бил миниран, тъй като преди него има камери, които фиксират дали в преминаващите транспортни средства има опиати, взривни субстанции или други рискови субстанции.

Малко след взривяването на моста съветски представители заговориха, че е дело на " украински вандали ".

В резултат на гърмежа бе разрушено едното пътно платно. Руският президент Владимир Путин назначи специфична комисия за следствие на " чрезвичайното произшествие ", както публично в Русия назовават взривяването на моста. В Крим бе натрапен предел на питателните артикули, които може да закупи един човек. Причината е, че полуостровът се доставя главно по Кримския мост.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР