Взрив на хепатит А край морето. Десетки заболели от болестта

...
Взрив на хепатит А край морето. Десетки заболели от болестта
Коментари Харесай

Бум на хепатит по морето, имунизират 599 души в Каблешково

Взрив на хепатит А край морето. Десетки болни от заболяването на " мръсните ръце " са регистрирани в бургаския квартал " Каблешково ". Според локалните поданици казусът е в остарялата канализация, а съгласно здравните управляващи болестта тръгнала от локалното читалище, заяви Нова телевизия.

22 са записаните случаи на вирусен хепатит, вид А на пациенти от региона на град Каблешково. В момента в Инфекциозното поделение на лекуване са 4 деца от градчето. Предстои напълно скоро те да бъдат изписани. " Аз съм в суматоха сега и освен аз, а цялото ми семейство ", сподели Незабравка Куцарова - гражданин на Каблешково.

Според живеещите в Каблешково случаите на заболели от Хепатит почнали още напролет.

Хората изясняват, че са писали тъжби до всички институции, с гледище на бъде сменена остарялата канализация, само че в община Поморие получили отговор от ВиК-Бургас,че повсеместен ремонт не е включен в капиталовите планове на сдружението.

Бум на болестта имало от пролетта. " От началото на месец март започнаха, досега записаните случаи са 22. Установихме, че пътят на предаването не е воден, не е обвързван с водата, не е обвързван с потреблението на инфектирана вода, а както споделих става въпрос за контактно-битов път ", разяснява доктор Величка Григорова от РЗИ-Бургас.

От РЗИ са дезинфекцирали читалището и детската градина, които се посещават от деца. " Не мисля, че е задоволително. Не може единствено на три места да се напръска, а на другите да остане по този начин. Може би болестта е на идващите 3 места ", сподели Василка Янева - гражданин на Каблешково.

РЗИ е взело проби за разбор на водата от публичните чешми, на които до ранния следобяд в сряда имаше надписи, че водата не е годна за пиянство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР