Взе се решение за ограничаване, спиране и с някой изключения

...
Взе се решение за ограничаване, спиране и с някой изключения
Коментари Харесай

Борисов чака час от Брюксел, за да затвори границата

Взе се решение за ограничение, прекъсване и с някой изключения за затваряне на границите на Европейския съюз за страни от трети страни . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Министерския съвет след видеоконферентна връзка с евролидерите, отдадена на битката с ковид. Чакам часа, в който ще затворя границата, съобщи Борисов и посочи, че във всеки един миг се чака и писменото решение от Брюксел.

Едновременно с това министър председателят е настоял и това ще стане, всички наши водачи, непозволено арестувани по граници, да бъдат позволени. Евролидерите дали обещание на българския министър председател, че до 22 ч. всички наши сънародници, които са непозволено спрени по границите да бъдат прекарани с конвой и да си дойдат в България.
 Тирове, блокирани на Италианско-словенската граница, потеглиха към България
Тирове, блокирани на Италианско-словенската граница, потеглиха към България

Шофьорите ни до Хърватия би трябвало да стоят 14 дни в изолираност на локален адрес

Всички българи, които желаят да се приберат, ще бъдат прибрани . Включително и туристите, макар че министър председателят изрече възмущението си от тръгналите на пътешествия даже и преди седмица.

Ограничават се пътуванията в целия Европейски съюз. " За пътувания за екскурзии и разходки - парадокс , само че остават ограниченията за тирове, които разкарват артикули, храни и лекарства ", уточни Борисов.

Очаква се време, в което България и нашите граничари да имат още една тежка задача, предизвести министър-председателят. Готови сме да затворим границите . Бойко Борисов се похвали, че нашата страна е с нулева миграция за разлика от другите страни, които имат проблем с мигрантите и ковид.
 Европейски Съюз затваря границите за 30 дни
Европейски Съюз затваря границите за 30 дни

Европейска комисия също готви ограничения

Договорено е да се обезпечи напредване на транспортите , което е значимо за доставките в целия Европейски съюз, а и за българската стопанска система. Борисов изясни, че като спрем доставките, нямаме произвеждане и бързо ще се реорганизират, и ще си ги създават там (в другите страни - б.р.), предизвести министър председателят и прикани за персонална дисциплинираност работодателите и служащите . И на въпрос какви ограничения ще се подхващат по отношение на работодатели, които не са взели ограничения за отбрана на своите служащи, министър председателят сподели, че към този момент е говорено доста, " дневно по пет пъти излизаме и ви приказваме, поемаме 60% от заплатите, какво повече "... такива ще банкрутират, не скри раздразнението си Борисов.

Премиерът още веднъж приказва за карантинния интервал : " Тези хора, които влязат в България от едната и другата група, в случай че не желаят да понесат ударите на закона, би трябвало да се приберат неотложно у дома и колкото им да е свидно да не се виждат околните си, в случай че ги обичат. Ако не ги обичат, по тази причина са измененията в закона с хора, които не желаят да съблюдават карантинния интервал ", акцентира министър председателят.

Той се закани, че страната ще бъде извънредно строга . Плавно, ден за ден са ограниченията, само че единственото потвърдено лекарство е асоциализацицята, акцентира министър председателят.

" Никоя страна - нито Китай, нито в Америка, Русия и Европа бяха подготвени за ковид ", призна Бойко Борисов.По думите му с днешния съвет се направило резюме на обстановката в Европа. Една по една всички страни въвели ограниченията, които България въвела от 28 февруари. Имало и закъснели страни и за това работят под паника , преждевременно и някой разрушават репутацията на Европейския съюз, уточни Борисов. Според него към този момент всички европейски страни и водачи са се стреснали задоволително и работата се преустройва на доста бързи, директни скорости и обороти.

Борисов предизвести, че този ковид е незабележим, лети из въздуха, само че ще нанесе вреди в редица сфери.

Въпреки това съгласно Борисов изразът " военно състояние " е мощна дума. " Аз мисля, че думата изключително състояние, макар че и Закон за изключително състояние е нещо, което не ни се е случвало. " Така министър председателят Бойко Борисов отговори на въпрос дали се обмислят по-сериозни ограничения като въвеждане на военно състояние поради спешната обстановка с ковид.

" Ако не успеем да държим тази мъничка бразда, която тече за бизнеса, промишлеността и индустрията , вредите ще са такива, че нашата стопанска система е нежна , ще я убием и ще станем неточни към другите наши контрагенти, които са напълно отвън България ", подчертава министър председателят.
 Борисов даде обещание на фон дер Лайен маски за Европейски Съюз, само че първо за българския пазар
Борисов даде обещание на фон дер Лайен маски за Европейски Съюз, само че първо за българския пазар

Двамата разискаха взаимната социална поръчка на Европейска комисия за защитно съоръжение

Той е разпоредил до другата седмица - първо да се задоволят потребностите на нашия пазар и по-късно всички заводи, които биха могли да кроят и да създават дрехи, да минат на режим за произвеждане на медицински материали за експорт. Премиерът отхвърли клюки, че България не е кандидатствала за поръчките, като посочи, че проблем е имало само с документите.

По никакъв метод не можем да кажем нещо успокоително , предизвести Бойко Борисов. Подготвят се здания, санаториуми и почивни станции при потребност за по-тежка обстановка.

Според него не се знае какъв брой щяла да продължи обстановката с ковид и предизвести, че към този момент страната излиза на недостиг. " Кризата е страховита ", предизвести министър-председателят.

" Събрани пари елементарно се харчат , а положителният собственик желае да отбрани най-много фамилията си ", уточни министър председателят и се закани, че в случай че медиите го вкарат в популизъм на следващия ден ще деблокира запаса, ще зареди Национален осигурителен институт и " завършва с всички популистки тематики ".

" Много красиво наподобява, само че коя страна действа по този метод ", запита Бойко Борисов, който настоя да се активизират всички. По думите му сега страната ни е с най-нисък външен дълг. Той може да изтегли 5 милиарда евро заем незабавно на следващия ден - 10 милиарда лв. и да ги раздаде, само че това ли е държавническото, с цел да го харесат.

" А на следващия ден децата ни, нали би трябвало да ги върнат и като е унищожена стопанската система, в случай че рецесията продължи, по какъв начин ще ги върнат ", ядоса се Бойко Борисов и увери, че страната ще подкрепи, където види, че умира нещо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР