Вярвате или не, всъщност листата съдържат повече хранителни вещества, отколкото

...
Вярвате или не, всъщност листата съдържат повече хранителни вещества, отколкото
Коментари Харесай

Не изхвърляйте листата на репичките! Те са най-полезни

Вярвате или не, в действителност листата съдържат повече хранителни субстанции, в сравнение с самата репичка. Те са опаковани с такива свойства, които ви оказват помощ да държите заболяванията надалеч от вас.

Зелените елементи на репичките съдържат повече хранителни субстанции, в сравнение с самата репичка. Те оказват помощ да се обезпечи диета, богата на хранителни субстанции, както и някои значими минерали като желязо, калций, фолиева киселина, витамин С и фосфор, които са от значително значение за доста телесни функционалности.

Известно е, че влакната подкрепят храносмилателния развой и спомагателните помощни средства за положително храносмилане. Листата на репичките оказват помощ да се заобикалят неприятни положения като запек и издут корем. Високото наличие на желязо в листата от репички ги прави съвършен възпиращ умората сътрудник.

Репичните листа са с високо наличие на минерали като желязо и фосфор, които усилват имунитета на организма. Те съдържат и други значими минерали като витамин С, витамин А, тиамин, които спомагат за битка с умората. Пациентите с анемия и ниски равнища на хемоглобина могат да се възползват от листата от репички, защото наличното желязо в листата ще облекчи медицинските им положения.

 Листа от Репички

Сокът от репични листа е натурален диуретик. Помага при разтваряне на камъни в бъбреците и оказва помощ за изчистване на пикочния мехур. Листата също демонстрират мощни слабителни свойства, които спомагат за облекчение на запек и отичане на стомаха. Те имат и антискорбутна характерност. Просто казано, те оказват помощ да се предотврати скорбут.

Едва ли е изненадващо да отбележим, че листата от репички съдържат по-високи количества витамин С от корените, а оттова и листата от репички демонстрират по-силни антискорбутни свойства от корените. Репичките оказват помощ и за лекуване на болести като жълтеница, където тялото страда от хипербилирубинемия (пожълтяване на кожата). Установено е, че са ефикасни в попречване на това положение.

 Репички

Ревматизмът е евентуално една от най-болезнените заболявания в света. Колянните стави набъбват и провокират всевъзможен тип дискомфорт. Екстрактът от листа от ряпа се смесва с равно количество захар дружно с малко вода и се прави паста. Тази паста може да се ползва локално върху колянните стави. Редовното потребление на тази паста може да помогне за облекчение на болката и понижаване на подуването.

Репичните листа съдържат редица съществени хранителни субстанции. Тези хранителни субстанции и антимикробните и антибактериални им свойства подкрепят детоксикацията на организма. Така че пренебрегването на листата на ряпата значи тежка загуба.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР