Вярваме и ще работим за това тази тема, да не

...
Вярваме и ще работим за това тази тема, да не
Коментари Харесай

Изгониха Симуланта Димитър Върбанов От Господари На Ефира!

Вярваме и ще работим за това тази тематика, да не измести фокуса от 3-месечното ни следствие, което несъмнено сподели престъпления от страна на безсъвестен търговец, основали заплаха за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество поради голямото доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на " Господари на ефира ", считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с дейностите си след привършване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

" На нас от " Господари на ефира " в този миг повече от всеки път ни се постанова да бъдем безкомпромисни в обстановка като тази и без значение от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа досега, единственото допустимо решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната полезност, която " Господари на ефира " отстоява, това е в основата на всичко, което вършим. "

Трети ден една от централните тематики в българските медии е похищението над репортера на " Господари на ефира " Димитър Върбанов в склад за хранителни артикули във Велико Търново в сряда вечерта. Случаят провокира реакцията на премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, който в четвъртък " разпореди " причинителите да бъдат арестувани и против тях да бъде стоварена " цялата суровост на закона ".

Няколко часа по-късно Районната прокуратура във Велико Търново упрекна двама души в причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди на Върбанов и ги задържа за 72 часа, до момента в който съдът прегледа настояването за непрекъснатия им арест. Кадри от охранителните камери във въпросния склад демонстрират по-различна позиция. На тях се вижда по какъв начин двама мъже избутват репортера до вратата на склада, отварят я, след което го добутват на открито и я затварят след него.

Камера, ситуирана от външната страна на вратата, демонстрира по какъв начин Върбанов самичък пада на земята, след което оператор от екипа му стартира да го снима. Репортерът остава на земята за известно време, подпрян на лакът и приказва пред камерата на сътрудника си. Впоследствие той ляга по тил, а операторът му звъни по телефона.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР