"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да

...
"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да
Коментари Харесай

Всяко нещо се случва с причина

"Вярвам, че за всяко нещо си има причина, даже да не сме събрали задоволително мъдрост, с цел да го види “
Опра Уинфри

Добре известният гръцки мъдрец Аристотел, считал, че за всичко си има причина. Винаги!
Още от Свободно време  зодии обич Три сурови истини за любовта  Дяволът носи Прада Успешните хора вършат тези 13 неща, преди да си легнат. А ти правиш ли ги?  двойка среща Комични разкази за най-кошмарните първи срещи в историята  фотография мемоари майка Трогателно писмо от една остаряваща майка до нейната щерка
И че всеки житейски опит, който претърпяваме, има за цел „ да ни заведе “ към нашата най-хубава версия. Само че в сегашния миг не притежаваме мъдростта, с цел да го осъзнаем.

И в действителност имаме избор – да живеем живота си, вярвайки че ни се случват неуспех след неуспех, или да повярваме, че за всяко нещо си има причина, даже и на несгодите, които ни се съпътстват от време на време.

Представяме ви 5 аргументи, поради които си коства да се доверяваме на това изказване, което доста велики хора са припознали сполучливо:

Животът е битка

Всяка отрицателна преживелица, всяка изгубена житейска борба, по-късно може да се преглежда като опция за голям напредък. Все отново животът е поредност от борби, той е битка. Дори и една от тях да притърпи крах, това не трябва да ни демотивира, че сме на прав път и че ще спечелим.

Тъгата като нова опция

За някои хора евентуално е мъчно да повярват, че за всяко нещо има причина, изключително когато изпитва голяма тъга или е претърпял загуба. Но всеки човек има потребност от такива моменти, с цел да придобие мъдрост и да открие нова мощ, която не е имал преди.
 Thinkstock
Важен е моментът

Често укоряваме себе си и близките за неща, които не са ни се случили по този начин, както сме ги желали. И повода за това е една - не е било верният миг за тях. Съдбата постоянно сама, благодарение на дребни знаци, ни демонстрира, че нещо не е уместно и положително за нас и ни отдалечава от него. И ние не трябва да го одобряваме като крах, а като подарък. Защото верните дейности се случват в подобаващия миг, на подобаващото място, с подобаващите хора.
 Thinkstock
Симпатичните съвпадения
 Гратен от тиквички и перлен ориз Вкусно Гратен от тиквички и перлен ориз
Случват ни се поредност от събития, които едно след друго ни демонстрират какъв брой вярно е било обещано решение, което сме взели преди време. Това са симпатичните съвпадения на ориста, която тя ни дава, за можем по-лесно да подредим смисъла на задачите си.

Парченцата на пъзела

Животът е обособени късчета пъзел, които ние последователно подреждаме. Ако сглобим парченцата внезапно, ще получим цялата картина, само че по този начин животът няма да е забавен. Всичко би трябвало да се случва малко по малко, с цел да имаме време да му се насладим пълноценно.
 Thinkstock
В последна сметка животът на първо място би трябвало да е благополучие, нали по този начин?

Прочети още:
Как да променим "мисленето посредством граници " в "мислене посредством благоприятни условия "? Защо е по-лесно да живеем положително Лесни извършения за старт на деня Оптимистични мисли за ухилен и по-добър старт на деня Вдъхновяващите цитати, които би трябвало да си припомняме всеки ден Благодаря, възвеличавам те, пущам те
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР