Вярно ли е, че лавашът е по-здравословен от обикновения хляб?

...
Вярно ли е, че лавашът е по-здравословен от обикновения хляб?
Коментари Харесай

С какво да заместим хляба - така, че да не се лишаваме от него?

Вярно ли е, че лавашът е по-здравословен от елементарния самун? Струва ли си да се откажем изцяло от единия артикул в интерес на другия? На тези въпроси отговори пред радио " Спутник " Сергей Малоземов, диетолог, създател и водещ на предаването " Жива храна ", написа БГНЕС.
Сандвичите с самун от ден на ден биват замествани от тези вид " дюнер ", в които се употребяват известните тънки печени питки лаваш. Лавашът може да се смята до известна степен по-полезен от хляба, изясни Малоземов. Не бива обаче да мислите, че това е прелестен сурогат, който въобще не предизвиква щета на здравето, сподели специалистът.
" Лавашът е по-здравословен от елементарния самун, най-много с 20-30%, т.е. не е трагично. За приготвянето му се употребява по-малко захар, само че от време на време се влага повече сол. Друг плюс, който може да се означи при този известен арменски самун, е, че е комфортен за увиване на разнообразни артикули, които консумираме като стегнати рула. Заради това ядете по-малко нездравословни бързи въглехидрати. По отношение на състава, като се изключи че съдържа по-малко захар, в действителност е същото като бял самун ", разясни Маломезов.
За известността на лаваша в последно време " виновност " има и положителният маркетинг, означи специалистът. Същото важи и за пълнозърнестите хлебчета и гевреците, които стават все по-популярна бърза закуска и са желани за сандвичи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР