Вярата в нещо по-голямо от непосредственото ви преживяване може да

...
Вярата в нещо по-голямо от непосредственото ви преживяване може да
Коментари Харесай

Как вярата помага да се справим със стреса

Вярата в нещо по-голямо от непосредственото ви прекарване може да ви помогне да създадете вътрешен мир и да се справите със напрежението в живота си. Живеем във галактика, която е по едно и също време загадъчна и от време на време поразителна. Опитваме се да придадем смисъл и цел на нашия прекомерно къс живот.
Вярата в нещо по-голямо, нещо галактическо, може да помогне на някои хора да се оправят с непознатото и може би непознаваемото. Не съществува верен метод за намиране на възприятието за духовна съгласуваност. За мнозина тази религия може да одобри формата на религия в Бог и присъединяване в обичайната религиозна система от вярвания. Вашата нематериалност обаче може да одобри друга форма. Това може да е религия в по-глобална, по-неясно дефинирана висша мощ или по-висша цел. Или може да одобри формата на религия в такива полезности като човешкия дух, човешката общественост или природата.
Независимо от формата на вашите духовни вярвания, възходящите доказателства демонстрират, че вярата може да бъде мощен буфер на напрежението, подобрявайки способността ви да се справяте с по-сериозните разтърсвания в живота. Вярата може да ви помогне да се справите с заболяването и даже да ви помогне да живеете по-дълго. Причините, заради които вярата оказва помощ, са както директни, по този начин и косвени.

Как оказва помощ вярата

Вярата може да даде смисъл и цел. Наличието на надълбоко усетена система от вярвания може да ви помогне да се справите с доста от объркващите и тревожни въпроси, които обкръжават смисъла на съществуването. Защо си тук? Какъв е смисълът и задачата на живота? Какво се случва, когато умреш?Вярата може да ускори стрес-ефективните полезности. На процедура всички религии разпространяват полезностите на любовта и добротата и осъждат възприятията, предизвикващи стрес, като яд, неприязън и експанзия.
Вярата може да обезпечи вяра и приемане. Това предизвиква възприятието за оптимизъм и вяра, че нещата ще се получат най-добре. Вярата също ви оказва помощ да приемете това, което не се получава и това, което не можете да контролирате.
Вярата ви сплотява с другите. Тя може да сътвори чувство за общественост, което постоянно сплотява хората по взаимно подкрепящ се метод. Наличието на други, с които да съществувате и да споделяте, може да понижи напрежението ви. Принадлежността към религиозна организация може да ви свърже с други хора от по-широката общественост, които имат по-малък шанс по някакъв метод и това ще ви разреши да помагате и да служите на нуждаещите се.Вярата може да ви успокои. Често понятието и процесът включват молитва и съзерцаване, които сходно на медитация и други форми на телесна релаксация, могат да доведат до редица физически промени, които понижават напрежението.

Силата на молитвата за понижаване на напрежението

Д-р Хърбърт Бенсън, пионер в региона на вярата, релаксацията и намаляването на напрежението, учи ролята на молитвата и нейните резултати върху напрежението. Бенсън открива, че когато накарат хората да включват думи или фрази с религиозно значение в програмата си за медитативна релаксация, постигнатите равнища на релаксация са доста по-високи от тези, които не включват религиозно наличие.
Съдържанието може да бъде толкоз просто, колкото дума или фраза, взети от обичайната молитва (Господнята молитва „ Отче наш “, например) или дума от нравствен текст (като шалом, което значи „ мир “ или echad, което значи „ един “).

Какво споделя науката

Неотдавнашно изследване на Националния институт за психологично здраве на Съединени американски щати да вземем за пример откри, че хората, които считат, че религиозните вярвания са централен детайл в живота им, изпитват по-ниски равнища на меланхолия, в сравнение с контролната група.
В друго изследване откриватели от окръг Евънс, Джорджия проучват намаляващите напрежението резултати при постоянните гости на църквата спрямо тези, които не посещават Божия храм. Те открили, че измерванията на кръвното налягане са доста по-ниски при обичайно посещаващите църквата.
Изследователи от Вашингтон, Мериленд, открили, че при посещаващите рутинно черква, родени във вярващи фамилии, в които този обред се съблюдава от генерации, рискът от гибел при сърдечен припадък е по-нисък, в сравнение с при рядко посещаващите Божия храм. (Учените се уверили, че резултатите нямат нищо общо с тютюнопушенето, пиенето и други променливи, които могат да повлияят на статистиката.)
Израелски учени пък сравнявали здравето на светските и ортодоксалните си съграждани. Станало ясно, че в по-малко религиозната група и в групата на агностиците и атеистите рискът от инфаркт бил четири пъти по-висок от включените в групата на ортодоксалните вярващи. В групата на атеистите и агностиците били регистрирани по-високи равнища на холестерол, в сравнение с по-религиозната група.________*Д-р Алън Елкин е клиничен психолог и шеф на Центъра за ръководство на напрежението и консултиране в Ню Йорк. Национално прочут със своя опит и изследвания в региона на напрежението и прочувствените разстройства, той постоянно се появява в Today, Good Morning America и Good Day New York.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР