Второто издание на протестната акция "Велико народно въстание II" засега

...
Второто издание на протестната акция "Велико народно въстание II" засега
Коментари Харесай

Великото народно въстание II преминава спокойно

Второто издание на протестната акция "Велико национално въстание II " към този момент минава умерено. Демонстрацията продължава близо 12 часа. Започват да се събират хора и за обичайния вечерен митинг. Те заемат място към фонтана пред президентството и на стълбите пред Българска народна банка.

Движението на коли в региона на Министерския съвет и президентството остава блокирано. Полицейското наличие в региона е засилено. Полицаите са оградили постройката на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на Българска народна банка се охранява от жандармерия.

Има построени контролно-пропускателни пунктове, полицията към този момент е иззела запалителни субстанции, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч. От полицията обясниха, че през вчерашния ден са забранили оръжия-играчки поради сигнали, че може да са цялостни с рискова течност.

Демонстрантите разпънаха пред постройката на Министерския съвет голям трикольор, пяха българския химн и издигнаха девиз към служителите на реда: "Ти си един от нас ".

Протестиращите опънаха лента сред себе си и полицията, която маркира буферна зона от 4-5 метра. Организаторите на митинга оповестиха, че са пристигнали протестиращи от Варна, Русе, Дупница, Троян и други градове.

"Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, до момента в който реализираме задачата си ", сподели пред БНР юрист Николай Хаджигенов от "Отровното трио ". Той уточни, че протестиращите не намират смисъл да приказват с полицията и сами ще вземат ограничения за обезвреждане на възможни провокатори.

От сутринта служителите на реда се приготвят да предотвратят възможни конфликти, каквито имаше на 2 септември. Според формалната информация на Столична дирекция на вътрешните работи има шестима души, които са отведени в районни ръководства, само че към този момент са освободени.

У шестимата арестувани са открити рискови и неразрешени предмети, настояват от Столична дирекция на вътрешните работи. Единият е задържан с два водни револвера. Според полицията е носел и пикантен спрей.

В храстите, под дърветата и към шахтите в градинката към Народния спектакъл били открити ножове, стоманени тръби, колове и камъни. В градинката, напълно покрай Българска народна банка, били скрити бутилки със подозрително вещество, прашки и ножове. Експертизите сочат, че наличието на бутилките е запалителна течност, транспарантна на цвят и смесена с алена багра.

Тепърва ще се проверява кой, по кое време и по какъв начин е скрил предметите и дали е трябвало те да влязат в приложимост по време на митингите.

Протестиращи обявиха във Facebook, че упорстват за отговори на редица въпроси:

1. Един милиард лв. за ВиК холдинг и изказване за водна рецесия в страната. Има ли в действителност водна рецесия? Каква е тактиката и за какво се основава още една конструкция в лицето на холдинга? С какво това ще помогне? Необходимо ли е да харчат още пари за администрация, ръководство и прехрана на това сдружение?

2. Милиарди пари за опазване на здравето, само че единствено някои шефовете станаха милионери от галактически заплати, а хората - доста по-болни.

3. Мишо Бирата – това е същинското лице на корупцията. Министър ръководителят закриля нелегално произвеждане на бира.

4. Тефтерчето на Филип Златанов – записките по какъв начин държавните институции са употребявани за рекет и напън над всевъзможни неуместни хора по заповед на Бойко Борисов.

5. Хотелът на Алепу, хотел ли е или подпорна стена? Ние всички знаем, че е хотел, единствено Бойко Борисов и шайката му споделят, че това е подпорна стена. Докога ще ни вършат на маймуни? Ние маймуни ли сме, вие маймуни ли сте? Дори маймуните, знаят, че Бойко е измамник и апаш!

6. Защо има почивни станции на Министерство на вътрешните работи, БДЖ, РВД и какво ли още не? Кой заплаща за тези привилегии? Ние. И за какво? За да си отглеждат послушници, само че да платим ние. Ами дано да платят за това с парите от чекмеджето, със партийната дотация. Ние желаеме тези несправедливи привилегии да се преустановят и то незабавно.

7. Финансовият министър и ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание пишат закони, с които ощетяват бюджета с милиони (по обществени изказвания на Гешев със 700 милиона лева) и всичко е тъкмо. Ние губим милиони, само че те дружно с Бойко си разделят 70 милиона, с цел да има какво да сложат в чекмеджето.

8. Имаме най-скъпата ограда с турската граница. Валери(Далавери) има ли какво да каже?

9. Два милиарда лв. са изхарчени за електронно държавно управление, а Бойко още няма кирилица. Томислав Дончев е виновникът, само че той няма никаква визия има или няма електронно държавно управление. Той даже неотдавна разбра за опашките в КАТ. Що за безхаберие и несръчност е това?

10. Никой в това държавно управление не знае какъв брой пари за изхарчени за 10 години и какво тъкмо е издигнато или направено с тях. Това е геният на ръководството.

11. Плажът на Евсиноград. Държавата в лицето на държавното управление нарушава конституцията. Ние нямаме никакъв достъп до плажа, а това е конституционно право. И за какво ние би трябвало да съблюдаваме конституцията, когато личната ни страна не я съблюдава. Това ли е правовата страна, това ли е правото на Бойко, това ли е законът?Евсиноград се ръководи непосредствено от Министерския съвет. На фактурите издател е Министерският съвет. И Министерският съвет не съблюдава конституцията. Що за ръководство е това и по кои закони? Закона на мафията, на силата, на гьонсурата?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР