Второто издание на Международния джаз фестивал Д-р Емил Илиев ще

...
Второто издание на Международния джаз фестивал Д-р Емил Илиев ще
Коментари Харесай

Втори джаз фестивал Д-р Емил Илиев

Второто издание на Международния джаз фестивал " Д-р Емил Илиев " ще се състои от 4 до 9 август в Боровец. Ще открие още веднъж Биг бенд Благоевград със солисти, който отбелязва тази година своето 30-годишно интензивно присъединяване на сцената. Поканили са специфичен посетител - победителката в " Гласът на България " Жаклин Таракчи, научи ДУМА от уредниците.
Публиката ще се потопи във високия професионализъм на братя Владигерови (Австрия) и на " Zone C " - основана през 1992 година от пианиста и композитор Васил Пармаков, а през днешния ден неговите сътрудници Стоян Янкулов-Стунджи и Веселин Веселинов-Еко са дружно с Васил Спасов - пиано, и Мирослав Иванов - бас; на " Джазаница ", която пречупва през езика на актуалния джаз неравноделни ритми; на Михаил Йосифов&Новините в джаза, Васил Петров, " Дърти пърчис " ; Надя Тончева предлага новия си план " Бразилиадо ". 
Второто издание на фестивала е разширено, в жанрово и стилово отношение, с банди като " Калибърти ", " Майк Сакс ". Манал Ел-Фейтури ще ни потопи в музикалния свят на Уитни Хюстън, съпроводена от групата " VSOP ", която ще чуем и независимо. За първи път в България ще свирят в квартет известните освен в Германия братя Васерфур. Изненада за джазмените ще бъде секстетът от Индия " 4th Element ", който в дебютния си албум от 2019 година слива джаз, фънк, аренби и соул.
Атрактивните " Джайв ейсис " (Великобритания) идват за следващ път в България. Другата английска група - " Мат Бианко ", която концертира по света с новия си двоен албум " The Essential Matt Bianco ", също ще вдигне публиката на крайници. А Роберто Фонсека (Куба) ще забележим с неговия 10-членен бенд. Направлението " Класиката в джаза " продължава със септета " Пресечни точки ", основан от виолончелистката Линда Манчева (Берлин), която с помощта на поканите от братя Владигерови за взаимни участия, се заинтригува и от света на джаза.
Идеята в съпътстващата стратегия да се показват книги и създатели се реализира и тази година - със среща-разговор с Георги Господинов и Анджела Родел на 5 август от 11,30 ч. в Художествената изложба на Самоков. Джаз академия за деца, както и джемсешъни - всяка вечер, са неотменна част от програмата. Всички прояви са със свободен вход. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР