Второ решение за конфликт на интереси е постановила антикорупционната комисия

...
Второ решение за конфликт на интереси е постановила антикорупционната комисия
Коментари Харесай

За втори път КПКОНПИ установи конфликт на интереси на кметицата на Красно село

Второ решение за спор на ползи е постановила антикорупционната комисия КПКОНПИ против кметицата на столичния регион " Красно село " Росина Станиславова. Този път то е поради това, че е назначила щерка си като помощник по европроект. Става дума за същия, по който бе открит спор на ползи против самата кметица. Проектът е за патронажна грижа и доставка на храна за възрастни хора.

Скандалът към Станиславова стартира при започване на годината, откакто се разбра, че кметицата е назначила сама себе си за началник на плана. Според КПКОНПИ по този начин тя е получила близо 10 хиляди лева

След експлоадирането на абсурда от " Демократична България ", които издигнаха Станиславова за кмет, подаяние на същата сума за SOS детски селища.

на ползи и е наложила на кметицата 15 хиляди лева санкция и лишаване на 9 981 лева, получени от плана. Сега от комисията споделя, че на 15 май предходната година на уеб страницата на районната община е била оповестена публикация за набиране на сътрудници по плана. Три дни по-късно е постъпило заявление от дъщерята на Станиславова.

" Още същия ден майка ѝ резолира заявката „ за назначение на 8-часов работен ден “. Дъщерята на Росина Станиславова е утвърдена от Комисия по плана в състав, избран от самата Станиславова, в качеството ѝ на кмет. На 8.06.2020 година е подписано в допълнение съглашение, с което работният ден и възнаграждението се понижават на половина, а на 10.06.2020 година трудовият контракт е преустановен ", пишат от КПКОНПИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР