Вторият син на покойната кралица Елизабет Втора - британският принц

...
Вторият син на покойната кралица Елизабет Втора - британският принц
Коментари Харесай

Принц Андрю няма право да носи униформа на траурните церемонии, свързани със смъртта на майка си

Вторият наследник на починалата кралица Елизабет Втора - английският принц Андрю, няма да бъде с военна униформа на траурните церемонии. Причината за това са обвиняванията в полово посягане против него.
В предишното 62-годишният благородник постоянно бе определян като обичания наследник на майка си. От известно време обаче той не е почитан настоящ член на кралското семейство и заради това няма право да носи военна униформа на петте траурни церемонии в Единбург, Лондон и Уиндзор.

Според източници на английската организация ПА въпреки всичко е допустимо принцът да носи униформа на поклонението пред ковчега на кралицата в Народното събрание в Лондон, което ще се състои от сряда вечер до понеделник заран.

Бивш водач на хеликоптер, принцът е взел участие във Фолклендската война през 1982 година Очакваше се за 60-годишнината си Андрю да получи почетно адмиралско звание. Тъй като той се отдръпна от осъществяване на отговорностите си като почитан член на кралското семейство, тази чест не му бе оказана.

През юни той отсъстваше от тържествата за 70-годишния празник на кралица Елизабет Втора. Оповестената причина бе заболяване от ковид. Но даже да не бе дал положителен тест за Covid-19, принц Андрю не би могъл да участва на кралския балкон дружно с останалите членове на фамилията, така като Нейно Величество категорично даде да се разбере, че не желае той да поздравява празничните тълпи пред Бъкингамския замък, предаба Българска телеграфна агенция. Подобна чест се оказва единствено на членове на кралското семейство, които " работят " за фамилията, както и на техните деца.

Присъствието на принц Андрю в Уестминстърското абатство за възпоменателната гала на починалия принц Филип през юни беше посрещнато с неодобрение от английското общество.

През 2021 година, на погребението на принц Филип кралицата взе решение всички мъже от кралското семейство да носят цивилни траурни дрехи, с цел да избегне неудобството принцовете Хари и Андрю да бъдат единствените без военна униформа.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР