Вторият Национален фолклорен събор “Драгиново 2023“ ще се проведе на

...
Вторият Национален фолклорен събор “Драгиново 2023“ ще се проведе на
Коментари Харесай

Национален фолклорен събор ще се проведе в Драгиново

Вторият Национален фолклорен събор “Драгиново 2023 “ ще се организира на 1 и 2 септември в китното родопско селце, оповестиха от Община Велинград. Официалното разкриване ще бъде през днешния ден от 19:30 часа на сцената на централния площад на селото.

Участие в празничната стратегия в първия ден ще вземат Росица Пейчева, Музикална фолклорна група " Годлево ", отбор „ Пазарджик “. Събитието е под патронажа на кмета на община Велинград доктор Костадин Коев.

От кметството в родопското село оповестяват, че провеждането на събитието постанова някои ограничавания в придвижването. Днес и на следващия ден ще бъдат затворени за коли сектори от улиците „ Мариница “ и „ Иван Вазов “ в региона на детската градина и читалището. Обявен е обходен маршрут, придвижването ще се контролира от полиция.

Първият народен фолклорен събор се организира на същите дати през 2022 година. Кметът на селото Бисер Маджиров тогава не скри своето неспокойствие, че фестивалът за всички поданици на селото е една дълго чакана и към този момент сбъдната фантазия.

Събитието цели запазване и разпространение на българското национално творчество с непреходната мощ на българските корени и дух.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР