Вторични трусове продължиха да разтърсват гръцкия остров Кос, предизвиквайки страх

...
Вторични трусове продължиха да разтърсват гръцкия остров Кос, предизвиквайки страх
Коментари Харесай

Силни вторични трусове на гръцкия остров Кос, страх сред жители и туристи

Вторични земетресения продължиха да раздрусват гръцкия остров Кос, предизвиквайки боязън измежду жителите и туристите, съобщи Асошиейтед прес.

След мощния трус в Гърция и Турция - суматоха и боязън
 
Специалисти започнаха да правят оценка вредите за културните монументи и инфраструктурата на острова след мощното земетресение в региона на Егейско море, при което починаха двама души, а съвсем 500 бяха ранени.
 
Трус с магнитуд 4,4 беше регистриран нощес в 20:09 ч., което накара поданици и клиенти на заведения за хранене да побягнат към средата на основния площад на град Кос, допустимо най-далеч от всевъзможни здания.

Силно земетресение разклати Гърция и Турция, има починали и ранени
 
16 минути по-късно последва втори трус с магнитуд 4,6, заяви Атинският институт по геодинамика. Епицентърът на първия трус беше на 20 км североизточно от Кос на дълбочина 10 км.
 
Стотици поданици и туристи на острова прекараха предходната нощ навън, страхувайки се да се върнат по домове или хотелите си след земетресението в петък сутринта. Вторичните земетресения довечера значат, че мнозина евентуално ще прекарат втора нощ навън.

Вижте фотоси от Гърция и Турция след труса
 
Археолози и специалисти от гръцкото министерство на културата ревизираха през вчерашния ден църкви, джамия, палат от 14 век и други остарели здания, потърпевши при земетресението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР