Втори опит за среща на Мария Габриел с ПП-ДБ в

...
Втори опит за среща на Мария Габриел с ПП-ДБ в
Коментари Харесай

Втори опит за среща на Мария Габриел с ПП-ДБ в търсене на подкрепа за кабинет

Втори опит за среща на Мария Габриел с ПП-ДБ в търсене на поддръжка за кабинет
оповестено на 12.05.23 в 07:30 Автор: Виолета Ашикова

Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне през днешния ден с " Продължаваме промяната – Демократична България ". Това е втори опит, откакто представители на втората политическа мощ не се явиха на диалози през вчерашния ден поради отсъствието на двама от водачите - Кирил Петков и Асен Василев.

Несъстоялата се среща през вчерашния ден провокира замяна на упреци сред първите две политически сили.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова:

" Несериозно и неуважително отношение на обединението, която от " има по какъв начин " се трансформира в " няма пък ", е демонстрирано пред вас ".

И Николай Денков от ПП-ДБ, съгласно който няма по какъв начин да има съдържателна среща, без наличието на водачите на обединението, в това число Кирил Петков и Асен Василев:

" Кирил Петков и Асен Василев са в чужбина, а това, че те държат да създадат тази сцена, в която са на едната страна на масата, а другата стои празна, явно демонстрира, че за тях не е значима съдържателна среща, а е значимо да създадат някаква медийна изява. "

Вчера ГЕРБ-СДС не се съобрази с настояването на ПП-ДБ за отсрочване на диалозите, с цел да могат всички водачи да се включат, само че по-късно от писмо на Десислава Атанасова стана ясно, че за такава среща ПП-ДБ въпреки всичко са поканени и тя е планувана за 17 ч. през днешния ден в Народното събрание.

В писмото Атанасова написа: " Надяваме се, че с сегашното документално съобщение на всички водачи на обединението " Продължаваме промяната – Демократична България “ ще подсигурява наличието им. "

По време на срещата номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се чака да показа своите цели, измежду които и поръчката за настояването за освобождение на основния прокурор Иван Гешев с претекст уронване престижа на правосъдната власт.

Мария Габриел: Ще бъде импортирано искане за освобождение на Иван Гешев
Вчера Мария Габриел организира съвещания с представители на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в търсене на поддръжка за държавно управление с първия мандат, който президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС в понеделник, 15 май.

Към партия " Възраждане " не е отправяна покана за диалози.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР