Втори кръг от спортният празник Бързи и сръчни“ за III

...
Втори кръг от спортният празник Бързи и сръчни“ за III
Коментари Харесай

120 третокласници се включиха в „Бързи и сръчни“

Втори кръг от спортният празник „ Бързи и сръчни “ за III клас се организира в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. В конкуренцията се включиха 11 варненски учебни заведения, с над 120 участника. Състезанието, което се организира през вчерашния ден, бе проведено от дирекция „ Спорт “ при Община Варна.

Отборите на учебните заведения се състояха от 5 момчета и 5 девойки от III клас и две запаси. Състезателните дисциплини включваха спринтово тичане, слалом сред конуси, провиране, прескок и шут с крайник на топка във врата, с обща дължина 30 метра. Първото място зае СУ " Найден Геров “, среброто остана при ОУ " Васил Априлов ", а на трето и четвърто място са СУ " Димчо Дебелянов “ и ЧОУ " Малкия принц "

Днес се организира съревнование по лека атлетика за I-II клас в Семеен кодекс „ Локомотив “, а на следващия ден (15-ти март) в залата на Първа ЕГ е вторият кръг от „ Бързи и сръчни “ за II клас.

През месец април е заложен и финалният трети кръг, в който ще бъде излъчен и сложен победител сред учебните заведения за всяка възраст по настрана, а всички състезатели ще вземат участие в изтегляне на лотария с доста предметни награди. Инициативата на Дирекция „ Спорт “ е дълготрайна и ориентирана към развиване на двигателните и обществените умения на учениците посредством спортни интензивности, поднесени по занимателен за тях метод. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР