Втори конвой с 30 български товарни автомобили, блокирани на италианско-словенската

...
Втори конвой с 30 български товарни автомобили, блокирани на италианско-словенската
Коментари Харесай

Втори конвой с 30 български тира е тръгнал от италианско-словенската граница

Втори ескорт с 30 български товарни коли, блокирани на италианско-словенската граница, е тръгнал към България, като е минал нощес в 1.30 ч. през Граничен контролно-пропусквателен пункт Сежана – Фернети, по информация на Генералното ни консулство в Милано.
Българските водачи на тирове чакат сформирането на ескорт в Хърватска По този метод те ще се придвижат към нашата страна
Очаква се до няколко часа да тръгне още една група с 50 български камиони, чакащи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Нова Горица “ в Словения.

По информация на посолството ни в Загреб пропускането на тирове през Хърватия продължава, само че би трябвало да се има поради извънредно бавното влизане в Сърбия. На хърватско-сръбските гранични пунктове колоните от товарни коли са километрични.

От този понеделник Хърватия ползва и мярката " наложителна самоизолация от 14 дни " и за всички български жители, влизащи на територията на страната. Това визира и водачите на тирове, които влизат в страната за разтоварване на артикули.

От тях хърватската страна изисква хърватски адрес, където ще прекарат самоизолирането и където могат да бъдат следени. Наказанията за нарушаване на самоизолирането са освен финансови санкции, само че и затвор. Посланик Генка Георгиева направи демарш пред министъра на стопанската система на Хърватия по отношение на ограниченията за водачите, разтоварващи артикули.
Прибират първия ескорт с наши тирове, блокирани на италианско-словенската граница (ВИДЕО) 25 камиона се връщат у нас, към 60 тира също би трябвало да се върнат в България
В Сърбия българските конвои от тирове се пропущат, само че процесът е муден заради санитарни инспекции. Всички непознати жители, без водачите на тирове, не се позволяват в страната.

Българското държавно управление и задграничните ни представителства в Белград, Загреб, Любляна и Милано работят в непрекъсната съгласуваност за безпрепятственото завръщане на нашите сънародници.

Екипът на задачата ни в Белград е съдействал нощес и за сполучливото прекосяване на 12 български жители, пътуващи от Франция през унгарско-сръбската граница, след затварянето й.

Коронавирусът и България Камбаните на църкви в Пловдив ще бият всяка вечер в поддръжка на медиците ни Без „ синя “ и „ зелена “ зона в София поради ковид Банско затваря ски пистите поради ковид Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи стартират борба със спекулата поради COVID-19 Завод " Арсенал " стопира работа, над 8000 служащи излизат в отпуск Заразено дете измежду туристите в Банско и първи арест поради COVID-19 (ОБЗОР) Заради контакт с болен от COVID-19: 8 от Бургаско под карантина Как COVID-19 ще се отрази на бизнеса и каква ще е цената на рецесията? Италиански доктор е измежду доброволците в Александровска болница Вълна от съпричастност с медицинските служащи на първа линия против COVID-19 (ВИДЕО) Варна стяга ограниченията след първия случай на ковид в града Младен Маринов: Телефонни измамници употребяват ковид в своите схеми Мерки за отбрана: Какво подхващат против COVID-19 в Бургас? Министерство на външните работи: 53-годишен българин в Сингапур е инфектиран с COVID-19 Проф. Кантарджиев: Нямаме пациент с ковид в сериозно положение Д-р Масларски: Децата с ковид имат леки признаци, само че са рискови за възрастните Кондуктор, таксиметров водач и медици – под карантина поради първия с COVID-19 във Варна Д-р Петър Марков за ковид: Най-важно е понижаване на околните контакти сред хората 51 са записаните с COVID-19 пациенти в България Не, COVID-19 няма наложително да ви убие, в случай че сте пили това лекарство
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР