Втори кабинет в това НС е малко вероятен, изборите чукат

...
Втори кабинет в това НС е малко вероятен, изборите чукат
Коментари Харесай

Какво следва - Слави открехна вратата

Втори кабинет в това Народно събрание е малко евентуален, изборите чукат на вратата

А в този момент накъде? Втори кабинет в това национално заседание или нови избори за парламент? 

Това е въпросът, който си задават всички, поради идния избор на съмнение против кабинета " Петков ". Отговорът загатна Слави Трифонов. Няма и в никакъв случай няма да има коалиция Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи, сподели водачът на " ИТН ". С което ясно даде да се разбере, че Има Такъв Народ и да взе участие във вота против Петков няма да взе участие в общо гласоподаване за нов кабинет.

Изводът е - избори.За първи път в най-новата ни история има всички шансове едно държавно управление да бъде показно свалено с избор на съмнение. За 32 години народна власт процедурата в никакъв случай не е била сполучлива, тъй като е въпрос на чест. Не инцидентно през 12-те си години на власт Борисов пък постоянно хвърляше кърпата, усети ли че губи болшинство. Единствено кабинетът на Филип Димитров падна след избор, само че той бе на доверие - пожелан от самия него.

 Днес в Народното събрание има 126 души против кабинета " Петков ". Всяка партия - по своите си аргументи. Независимо от приказките на " Промяната " обаче те в действителност не са коалиция. Защото не са болшинство " за ", а болшинство " срещу ". ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане " гласоподават дружно против държавното управление не тъй като имат обща стратегия, а поради общата цел - предварителни избори.  " Хората, които в този момент се плашат от избори, преди година споделяха, че няма нищо по-демократично от това. Ако народът е умен и се е поучил от грешките си и осъзнае, че няма кой да ни оправи страната и ще разбере кой може, а не кой дава обещание, ще има кабинет ", сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Два са сюжетите за събаряне на кабинета " Петков ". Бързият е дебатите да са още на изключително съвещание в събота. Тогава гласуването ще е във вторник. По-бавният е препирните в Народно събрание да са във вторник, а денят Х - в четвъртък.При рухване на кабинета, президентът Румен Радев още веднъж завърта рулетката и първият мандат е в Кирил Петков. Ясно е, че той не минава. Кабинет с втория мандат на ГЕРБ също е фантазия. След разцеплението на Има Такъв Народ надали президентът ще им даде третия мандат. С крайните си позиции " Възраждане " не могат и да мечтаят за това. Остават Демократична България и Българска социалистическа партия. Единствено Корнелия Нинова може да се опита на направи препоръчаното към този момент от нея програмно държавно управление до края на годината. Но с изострянето на връзките в Народното събрание, с обидите и интригите, е малко евентуално е това да успее.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР