Втори епидемичен взрив на ебола се разпространява в североизточния регион

...
Втори епидемичен взрив на ебола се разпространява в североизточния регион
Коментари Харесай

Втори епидемичен взрив от ебола в ДР Конго

Втори епидемиологичен гърмеж на ебола се популяризира в североизточния район Бени на Демократична република Конго, заяви в петък Световната здравна организация, представена от ДПА.

Над половината от новите случаи на болестта през последните седмици са в здравната зона Бени, където преди към година също бяха регистрирани доста случаи на ебола в продължение на няколко седмици, показва основаната в Женева СЗО.

Организацията обаче подозира, че една четвърт от всички случаи може би остават нерегистрирани, защото хората умират, само че техните близки не знаят, че става дума за ебола.
Над 1700 души са умряли вследствие на продължаващата цяла година зараза, прибавя Асошиейтед прес.

Саудитска Арабия престана да издава визи на хора от ДР Конго поради епидемията от ебола там, въпреки че СЗО към този момент не предлага да се постановат ограничавания за пътешестване, съобщи АП.

Агенцията отбелязва, че някои мюсюлмани от Конго имат желание да вземат участие в годишния хадж - поклонението на светите за исляма места в Саудитска Арабия - идващия месец. В писмо от саудитското външно министерство до посолството на Конго в Рияд, получено от АП и датирано от сряда, се споделя, че кралството е решило да отбрани поклонниците и всички останали от вероятно преместване на болестта. Писмото се базира на решението на СЗО, признато този месец, да разгласи гърмежа от ебола в ДРКонго за световна изключителна здравна обстановка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР