Втората вълна от коронавирусната пандемия удря силно Съединените щати. Тя

...
Втората вълна от коронавирусната пандемия удря силно Съединените щати. Тя
Коментари Харесай

Сиренето - неочаквана жертва на втората вълна на Covid-19 в САЩ

Втората вълна от коронавирусната пандемия удря мощно Съединените щати. Тя към този момент има своите отрицателни резултати върху стопанската система, съществено ощетена през първите месеци на затваряне и с ясни сигнали, че някои от нейните браншове поглеждат обратно към пропастта. Продажбите на един артикул обаче стартират съществено да страдат: сиренето. Според Bloomberg цената на този артикул се е сринала в Съединени американски щати заради пониженото наличие на хората в питейни заведения и заведения за хранене, изплашени от заплахите от затворените пространства през зимата и които са се върнали към пандемичната рутина на храненето вкъщи. 

По данни на CME Group от юли насам цената на парче сирене чедър (един от най-типичните при разновидностите за бързо хранене) е спаднала с цели 33%, от 3 на 2 $, а може и още да намалее. Според оценките, до края на месеца тя може да падне с 25% повече, до 1,49 или даже 1,41 $.

Контекстът е негативен за производителите, защото в някои щати на страната са наложени полицейски час, затваряне на питейни заведения и заведения за хранене и други ограничаващи ограничения. Възможността за домашни поръчки не облекчава удара, защото жителите се сблъскват с тази втора вълна с по-малко запаси и макар че секторът съумя да издържи първата дребнавост на потреблението на семействата, най-лошите стопански условия се отразиха на покупките и те са понижили цената на своите артикули.

" През идващите няколко седмици пазарът ще стартира да се разрушава, тъй като просто няма предпочитание да се купува от страна на крайните консуматори тъкмо в този момент ", обяснява Пол Баре, специалист по млечните артикули в Marex Solutions.

Единствената вяра за бранша е търсенето посредством доставка по домовете да успее да спре удара. 

" Закупуването на сирена като обичайни американски или моцарела е минало по-добре от предстоящото. Малка малка врата за артикул, който също страда от рестриктивните мерки на световната пандемия ", коментира ръководител на тактиката за млечни артикули на RaboBank Мей Ледман. 

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР