Нахлуването на Русия в Украйна засегна разходите по държавните заеми

...
Нахлуването на Русия в Украйна засегна разходите по държавните заеми
Коментари Харесай

ЕБВР: Разходите по заемите на страните от Източна Европа се увеличиха заради войната в Украйна

Нахлуването на Русия в Украйна засегна разноските по държавните заеми за 10-те източни членки на Европейски Съюз, повишавайки ги с към половин процентен пункт от началото на войната, сочи разбор на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), представен от Блумбърг.

" Виждате въздействието на войната върху Централна Европа ", сподели Беата Яворчик, основен икономист на Европейска банка за възстановяване и развитие, в изявление преди публикуването на двугодишния отчет на банката за икономическото показване на нейните членове. " Много държавни управления намерено приказват за страха си да не бъдат атакувани и това сигурно е сигнал, който финансовите пазари получават ", добави тя.

Лихвеният спред (лихвената разлика) с немските 5-годишни облигации за страните от Европейски Съюз, попадащи в района на Европейска банка за възстановяване и развитие, " се отвори внезапно " след експлоадирането на спора и остана над 100 процентни пункта, показаха от банката, визирайки страни като Полша, Унгария, Хърватия и Латвия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР