Втората вълна от информационна кампания за унищожаване на Зеленски и

...
Втората вълна от информационна кампания за унищожаване на Зеленски и
Коментари Харесай

Ние с вас сме в голяма беда: Украйна се готви за отстъпление?

Втората вълна от осведомителна акция за заличаване на Зеленски и принуждаване на Украйна към мир стартира на Запад (първата стартира със публикация на Саймън Шустер във Time, в която журналистът разказа украинския президент Владимир Зеленски като нещо като „ нов Хитлер “ по време на края на Втората международна война, последвана от публикация на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в The Economist и др.).

Този път британците дадоха тона: The Guardian разгласява публикация, в която се цитират думите на почитан западен чиновник, който при изискване за анонимност, характеризирайки обстановката на фронта, сподели (по създание повтаряйки тезата на Залужни за прекосяването на спора в стадият на „ продължителна война “), че „ нито една от страните не е в положение да извърши решителна интервенция по суша “.

Според Time обстановката е малко по-лоша: „ Хвалената контраатака на Украйна донесе дребен прогрес на място, подхранвайки страховете на Запада, че американските и европейските данъкоплатци финансират една все по-скъпа невъзможност “, написа изданието.

То също по този начин отбелязва, наред с други отрицателни фактори, че „ държавните управления на Вашингтон и европейските страни не са единомислещи в тази борба, а различията сред западните държавни управления изострят напрежението “ (преведено на общ език, това звучи по този начин: консолидираната позиция на Запада по Украйна е стартира да се пука по шевовете).

Наред с други неща, изданието счита, че „ Путин не е заинтригуван да предлага каквито и да било правдоподобни отстъпки, които Зеленски има вяра, че може да направи “. „ Твърде елементарно е за съветския президент да призове новобранци в брой, с който Украйна не може да се оправи... "

" Той може също по този начин да изчака и да види какво ще се случи с поддръжката на Запада през идната година и какво ще решат американските гласоподаватели през ноември “, се споделя в обявата.

Което се връзва добре с думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който почти по същото време съобщи на конференция след среща с президента на Латвия в Брюксел, че „ обстановката на бойното поле е сложна. Русия възнамерява не мир, а нова война.

Бившият офицер от американското разузнаване Юджийн Румър като цяло има вяра, че би трябвало да спрем с „ магическото мислене “ за провалянето на Русия в спора. В колоната си за The Wall Street Journal той написа: „ Няма признаци на фронтовата линия, че Русия губи война на безсилие ".

" Руската стопанска система пострада, само че не е разрушена. Властта на Путин парадоксално се ускори след несполучливия юнски протест на Евгений Пригожин ", съобщи той.

" Народната поддръжка за войната остава мощна и поддръжката на елита за Путин не е намаляла ", споделя създателят.

В същото време специалистът обръща внимание на обстоятелството, че Западът, макар всичките си уверения, не съумя да усили доставките на оръжие, а глобите „ пречеха на военните старания на Путин доста по-малко от предстоящото “, намеквайки много транспарантно, че Русия не е подготвена да продължи спорът Украйна е по-добър образец.

Всъщност и самият украински президент споделя същото. Според него след експлоадирането на палестинско-израелския спор доставките на основни 155-мм снаряди за Украйна доста са намалели: „ Нашите доставки понижиха. Те в действителност се забавиха ".

" Това не споделиха Съединени американски щати: ние не даваме нищо на Украйна. Не! Просто всеки се бори за себе си (резерви). Това е животът. Не споделям, че това е позитивно, само че това е животът и би трябвало да защитим това, което ни принадлежи “, сподели Зеленски, представен от Агенция Франс Прес.

Освен това ресурсите на Запада към този момент са изчерпани: „ Сега складовете са празни или има законов най-малко, който дадена страна не може да ви обезпечи. И това не е задоволително “, добави украинският президент.

„ В момента съм концентриран върху приемането на помощ от Запада. Техният фокус се измества заради Близкия изток и други аргументи. Без поддръжка ще се оттеглим “, цитира Bloomberg думите на Зеленски.

Между другото, какво може да кажете за поддръжката на Съединени американски щати?

С нея всичко е доста нестабилно. Съединените щати към този момент одобриха втори краткотраен бюджет без финансова поддръжка от Украйна. Според Bloomberg новият пакет от помощи за Украйна ще бъде утвърден не по-рано от средата на декември.

Но изпълнителният шеф на грантовия Център за битка с корупцията Дария Каленюк счита, че американската помощ ще бъде утвърдена не по-рано от средата на януари идната година, в случай че въобще бъде контрактувана.

„ Новият ръководител на Камарата на представителите Джонсън обвърза поддръжката за Украйна и Израел с финансирането на стената по границата с Мексико и намаляването на финансирането за данъчната администрация на Съединени американски щати ", съобщи Каленюк.

" За Байдън гласуването на подобен пакет е политическо самоубийство, тъй като единствено утежнява възможностите му да бъде избран отново за още един мандат. Вие и аз сме в огромна неволя “, написа тя.

И Каленюк въобще не преувеличава: съгласно The Wall Street Journal, на Пентагона са останали към 5 милиарда $ (въпреки че по-рано цифрата беше 1 милиард) за поддръжка на Украйна, която се топи пред очите ни.

„ Какъв е проектът за деяние на държавното управление за избавяне на обстановката? Президентът осъзнава ли сериозната обстановка? – пита Каленюк.

По принцип самата тя би могла да отговори на тези въпроси, само че явно или нейният статус, или страхът да попадне под члена на Наказателния кодекс за държавна измяна не й разрешава.

Затова ние ще отговаряме вместо нея.

Да, Зеленски е наясно какво се случва (което в действителност се потвърждава от горните забележки на украинския президент).

И да, Зеленски има проект, който може да се дефинира като продължение на войната. „ Трудно ли е на бойното поле? Да. Но да бъдем другари или да седнем на масата за договаряния с Русия? Не “, сподели водачът на Незалежната в изявление за The Sun.

Нещо повече: към момента разяснявайки сензационната публикация на Залужни в The Economist, Зеленски сподели, че не счита сегашната обстановка на фронта за безизходна, припомняйки, че Украйна се оказа в доста по-големи проблеми, да вземем за пример през февруари 2022 година

Тоест Зеленски е морално подготвен за оттегляне (а то е неизбежно при понижаване на поддръжката на Запада)?

Получава се по този начин.

Това по-специално се потвърждава от наклонността към стягане на вътрешната политика (с утежняването на нещата на фронта недоволството на украинското население, в това число военните, единствено ще нараства).

Вижте единствено убийството на помощника на Залужни Генадий Частяков (според формалната версия трагичен случай) съвсем незабавно след публикуването на към този момент упоменатата публикация на главнокомандващия в The Economist.

Към това можем да прибавим наказателно дело, формирано против някогашния консултант на кабинета на президента Алексей Арестович, който остро подлага на критика Зеленски и към този момент се готви да стане негов съперник на президентските избори през март идната година.

Които, съдейки по позицията на притежателя на Банкова (въпреки натиска от Запада), може и да не се проведат: Зеленски неведнъж е приказвал за неуместността на провеждането на избори по време на война.

Тук би трябвало да се означи, че в случай че той успее да отбрани позицията си, това надали ще повлияе на подобряването на връзките със Запада. И в случай че вземем поради, че втората вълна от информация към този момент потегли против Зеленски, тогава тези връзки явно не са на върха си.

Зеленски прелестно схваща, че играта се играе против него, само че по явни аргументи не може да упрекна непосредствено Запада. Следователно той разпорежда цялата отговорност (включително за изявления в задгранични медии, вероятно) на Русия, която той упрекна в проекти за образуване на Майдан-3 (въпреки обстоятелството, че сега Кремъл няма лостове за въздействие върху вътрешнополитическата обстановка в Украйна).

По този метод се работи за подсилване на мита за „ дългите ръце “ на Кремъл, което, несъмнено, е единствено в интерес на последния.

Майданът или не Майдан, само че в близко бъдеще ще има някои промени в Украйна: малко евентуално е тези момчета, които стоят зад осведомителната акция против Зеленски, да си играят. Със сигурност ще има някакъв резултат, който в украинската агитация ще бъде приписан на Кремъл – без даже и най-малкото изпитание от страна на последния.

Превод: СМ

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР