Втора успешна вертебропластика извършиха в МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов“ -

...
Втора успешна вертебропластика извършиха в МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов“ -
Коментари Харесай

В МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов прилагат успешно вертебропластика

Втора сполучлива вертебропластика направиха в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ - Велико Търново, заяви Borbabg.com. С интервенцията е нормализиран гръбначният дирек на 66-годишна жена, която постъпила за лекуване на фрактура на прешлен.

Операцията е помогнала за възобновяване на размера придвижвания на пациентката, а използването на метода се трансформира в рутинна процедура за регионалната клиника. Въвеждането на вертебропластиката е резултат от напъните на началника на Отделението по неврохирургия доктор Николай Мойнов и специализанта в същото поделение доктор Преслав Петков.

Вертебропластиката траяла по-малко от 30 минути, а болничният престой на пациентката след нея е бил най-малък.

„ Предимството да си специализант в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ е, че ти се дава опция за придобиване на на практика умения в по-голяма степен от доста други лечебни заведения. Специализирам във великотърновската болница от 4 години и към този момент се усещам сигурен в уменията си. За мен екипността е доста значима и съм щастлив, че имам опцията да работя с доктор Мойнов. Той ме образова да работя независимо, с съвременна инсталация и актуален способ. Доволен съм от резултатите, които постигнахме в екип “, показа доктор Петков.

„ Не можех да се движа, дори не успявах да се обърна, не смеех даже да си помисля да стана. Информираха ме, че в болничното заведение вършат вертебропластика. Преди самата процедура доктор Мойнов в детайли ми изясни какво съставлява интервенцията, по какъв начин протича, изясни ми и за бързото възобновяване “, показа 66-годишната пациентка.

При вертебропластиката в прешлена се инжектира вещество, което до 10 минути се втвърдява и по този метод го заздравява. От значение за пациента е, че операцията стопира напълно болката. Вертебропластиката е показана най-вече при дами с остеопороза и травматични повреди на прешлените. Предимството на този способ е, че с най-малък болничен престой пациентът се възвръща бързо и резервира трудоспособността си. Консумативът, употребен при интервенцията, напълно се поема от Здравната каса.

„ Аз се доверих на доктор Мойнов и единствено два дни след процедурата още веднъж се подвигнах на крайници. Когато си потеглих от болничното заведение, се усещах постоянна и изцяло раздвижена. Благодаря на превъзходния екип на доктор Мойнов. Всички медици в лечебното заведение ми даваха вяра, че още веднъж ще бъда пълностоен човек “, разяснява дамата.

Вертебропластики до момента се организираха само в най-елитните лечебни заведения у нас, великотърновската болница към този момент сполучливо я ползва.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР