Втора АГ болница Шейново отхвърля исканото обезщетение за общо 600

...
Втора АГ болница Шейново отхвърля исканото обезщетение за общо 600
Коментари Харесай

Шейново: Размерът на обезщетенията за разменените бебета ще се решава в съда - Здраве

Втора АГ болница " Шейново " отхвърля желаното обезщетение за общо 600 000 лева от фамилиите на разменените бебета. Спорът ще се взема решение в съда, предаде Българска телеграфна агенция.

Съветът на шефовете се срещна със мнението на външния съветник, направено във връзка със декларираната рекламация от едно от фамилиите по проблема с разменените бебета. Претенцията за обезщетение за неимуществени вреди по проблема с разменените бебета в болница " Шейново " следва да се отнесе към съда, гласи известието от лечебното заведение.

Оттам аргументират решението си с разбор на близо 600 правосъдни дела за интервала от 2007 година до 2022 година " За да се обезпечи изчерпателност, е осъществена инспекция и на други каузи, по които се присъждат компенсации за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, терзание, потрес от поднесена информация, страдалчество (без причиняване на физически увреждания) ", се споделя още в позицията.

Ръководството на болничното заведение счита, че защото въпросът е невиждан, а диапазонът на присъждани компенсации за неимуществени вреди в правосъдната процедура е необятен, казусът би трябвало да бъде прегледан в съда. 

Бебетата са родени през септември 2022 година в болница " Шейново ", като през декември стана ясно, че са разменени. До проблема се стигна, откакто една от майките, след изработен генетичен тест, открива, че детето, което отглежда, не е нейно. Другата майка предяви иск към болничното заведение в размер на 300 хил.лв. Децата към този момент са при биологичните си родители.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР