Всяко шесто дете до 6-годишна възраст у нас живее в

...
Всяко шесто дете до 6-годишна възраст у нас живее в
Коментари Харесай

Последна спирка:”България”. Всяко шесто дете у нас живее в крайна бедност

Всяко шесто дете до 6-годишна възраст у нас живее в последна беднотия. Този пестник изяснява за какво вероятността пред България не е добра. Защото тази потресаваща статистика значи, че тези деца ще се трансфорат във възрастни с по-ниско обучение, по-ниски приходи и по-лошо здраве.

Данните са на “Тръст за обществена алтернатива”. Страната ни е на второ място в Европейския съюз след Румъния, изяснява пред Българското национално радио Искра Стойкова от фондацията. Всяко шесто дете значи близо 60 хиляди такива деца. Цифрата е по-висока от популацията на град Видин към края на 2020 година, съгласно данните на Националния статистически институт. Това е повече от популацията на Разград, Силистра, Смолян, Търговище.

Цифрите изясняват за какво сме най-болната нация, най-бедната страна и за какво всеобщо популацията ни е функционално необразовано. България заема предпоследно място в Европа по качество на опазването на здравето, сочи европейският здравен потребителски показател за 2012 година България е най-бедната държава-членка на Европейския съюз с БВП на глава от популацията на равнище от 53% от междинното за блока, сподели отчет на Световната банка от април. България е на последно място в Европейския съюз в Индекса за медийна просветеност от 2021 година, като поддържа това равнище от четири години.

България е измежду страните с най-бързо застаряващо население е в Европа дружно с балтийските страни, Полша, Словакия, Румъния, Италия, Испания и Португалия. Тя е и измежду страните с най-бързо топящо се население дружно с Полша, Унгария, Румъния, Словения, Финландия и Португалия.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР