Всяко решение на Хелзинки да позволи концентрация на войски на

...
Всяко решение на Хелзинки да позволи концентрация на войски на
Коментари Харесай

Кремъл предупреди Полша да не изпраща военни по руско-финландската граница

Всяко решение на Хелзинки да разреши " централизация " на войски на границата си с Русия ще бъде обсъждано от Москва като опасност, предизвестиха през днешния ден от Кремъл.

По-рано Полша предложи да изпрати военни съветници в помощ на граничната полиция на Финландия. Ръководителят на полското Бюро за национална сигурност Яцек Сивиера написа в обществената мрежа " X " във вторник, че Полша ще изпрати военни съветници на своя съдружник в НАТО Финландия в отговор на „ публично искане за съюзническа поддръжка в лицето на хибридна офанзива на финландската граница “, осведоми Дарик Нюз.

Финландия затвори цялата си граница с Русия от 1340 км (833 мили) за две седмици в опит да спре извънредно огромния поток от търсещи леговище, който съгласно Хелзинки съставлява „ хибридна офанзива “, проведена от Москва - обвиняване, което Кремъл отхвърля.

„ Това е безусловно непотребна мярка за гарантиране на сигурността на границата, тъй като там няма опасност “, безапелационен беше представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Ето за какво по време на концентрацията на спомагателни елементи на нашата граница може да възникне напрежение, тъй като финландците би трябвало ясно да осъзнават, че това ще съставлява опасност за нас - увеличение на концентрацията на военни елементи на нашите граници “.

Президентите на Финландия и Полша - Саули Нинистьо и Анджей Дуда - не са обсъждали на срещата си във Варшава предходната седмица военно съдействие във връзка със обстановката на финландската граница с Русия, оповестиха от канцеларията на финландския президент, представена от Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР