Всяко едно хранене е изключително важно, но вечерята е малко

...
Всяко едно хранене е изключително важно, но вечерята е малко
Коментари Харесай

Вижте какво да вечеряме, за да не пълнеем

Всяко едно хранене е извънредно значимо, само че вечерята е малко по-специфична. Ако желаете да се придържате към здравословен метод на живот, би трябвало да се погрижите за вечерята си. Нужно е да хапвате дребна порция в ранните часове на вечерта.
Този съвет на диетолозите е доста потребен, само че с цел да се придържате към него би трябвало да имате доста мощна воля и доста добра организация. Ето какво би трябвало да знаете за вечерята, в случай че желаете да отслабнете.
1. Кога е най-полезно да вечеряте?
Не се придържайте към правилото - " Не вечеряш - отслабваш ", тъй като празният корем не заспива елементарно. Най-подходящото време за вечеря е 19-20 часа, само че е уместно единствено в случай че заспите преди 23 часа, тъй като в идващите часове ще огладнеете доста, изключително в случай че сте хапнали дребна порция. Хапвайте малко, тъй като когато тялото ви е неподвижен няма потребност от силата, която дава храната. Ако тя не е изразходвана, ще се трансформира в мазнини.
2. Как да не сте гладни преди лягане?
Нашият съвет е да пиете доста течности, това ще убие малко или доста възприятието на апетит, което в противоположен случай може да ви изтеза. Друг съвет е да измиете зъбите си незабавно след вечеря, с цел да създадете настройката, че сте завършили с храненето за деня.
3. Какво да вечеряте?
Опитайте се да изберете по-нискокалорични храни, никога не наблягайте на тестените и мазни произведения. Перфектната вечеря включва протеин от някое месо, да вземем за пример пиле, риба, свинско или телешко и сезонни зеленчуци, които можете да задушите или гриловате. Ако желаете да свалите килограми, ще би трябвало да изключите протеина от вечерята си, т.е. месото. Ако желаете просто да се храните здравословно и нямате проблем с килограмите, можете даже да си позволите филийка пълнозърнест самун.
4. Какво да вършиме в случай че си лягате прекомерно късно?
Ако си лягате по-късно от 23 часа, може би ще се наложи въпреки всичко да хапнете нещо малко, тъй като в противоположен случай няма да можете да заспите изключително елементарно. Заложете на малко извара, мляко или яйца. Те ще ви заситят задоволително, с цел да можете да заспите умерено.
5. Можете ли да пиете алкохол?
Чашата вино несъмнено не е сериозен проблем. Опитайте се да избягвате тежкия алкохол и сладките коктейли. След банкет на тежък алкохол ще сте прекомерно гладни на сутринта и може би няма да можете да издържите. Имайте поради обаче, че виното съдържа доста празни калории, които се трансформират в мазнини, за това не трябва да прекалявате и с него. Чаша вино не е никакъв проблем, стига да е единствено една, несъмнено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР