Всяко едно действие на Новак Джокович се следи под лупа,

...
Всяко едно действие на Новак Джокович се следи под лупа,
Коментари Харесай

Непозволен коучинг? Джокович и щаба му си разменят съобщения с бутилка по време на мач

Всяко едно деяние на Новак Джокович се следи под лупа, заради което името на 21-кратния първенец от Големия шлем постоянно бива забъркано в кавги, подбудени от разнообразни спекулации от страна на фенове. Един подобен случай датира от Мастърса в Париж през предходната година, когато по време на една от почивките фен снима как бившият му физиотерапевт пресипва незнайна субстанция в шишето му с вода, докато другите членове на екипа пробват да прикрият въпросните дейности. Това провокира обширни полемики в обществените мрежи, като някои публицисти даже си разрешиха да насочат обвинявания към белградчанина, осъждайки остро странното държание на неговия щаб.

Подобна обстановка бе снимана от фен и преди няколко дни на Аустрелиън Оупън по време на дуела от втория стадий сред 21-кратния притежател на трофеи от Шлема и французина Енцо Куако. Във видео, публикувано в обществените мрежи, се вижда как член на щаба на Джокович залепя записка на бутилка, която след това бе подадена на супервайзъра на шампионата, който я занесе на сърбина. В клипа прави усещане, че наличието на бележката незабавно бе прочетено от балканеца, което накара някои да се съмняват, че става въпрос за забранен тип треньорска помощ.

Припомняме, че през предходната година по този начин нареченият " коучинг " бе публично регламентиран от АТР и на треньорите им бе разрешено да дават инструкции на своите подопечни по време на мачовете както посредством жестове, по този начин и с думи. Въпреки това обаче бяха открити някои правила, като никое от тях не позволява размяната на известия сред тенисист и неговия щаб.

La regla del “Coaching ” es clara. Verbal, frases cortas cuando el jugador está del lado de la cancha de su box y de señas cuando está del otro lado. No tengo claro sobre “Mensajes en una botella ”. ¿Alguien me lo puede a aclarar? Quien recibe la botella es el supervisor Armstrong.
— LuisAlfredoAlvarez
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР