Всяка от нас води своята битка с времето и се

...
Всяка от нас води своята битка с времето и се
Коментари Харесай

Четири навика, които ви състаряват

Всяка от нас води своята борба с времето и се пробва да задържи младежкия външен тип за по-дълго.

Истината обаче е, че колкото и средства да отделяте за скъпа козметика с антиейдж резултат, няма да има изгода, в случай че не спазвате някои избрани правила. Причината е, че има редица ежедневни привички, които окончателно ни състаряват.

Кои са те, може да видите в идващите редове:

Да спите по лице

" Гравитацията печели, когато спим по лице, а провалите върху кожата са големи ", безапелационни са кожните лекари. Подпухналост и подуване на очите са най-видимите следи от спането в тази поза, а с течение на времето сънят с лице надолу води до недостиг на колаген, разкриват специалистите.
Освен, че тази поза способства за загубата на разтегливост, спането по лице способства за появяването на тъй наречените “линии на съня ” – бръчки, които се гравират последователно по кожата и не изчезват.

Да не си махате грима вечер

Често срещана неточност измежду дамите е да не помнят да си измият лицето преди лягане. Ако не махнете грима и мръсотията, натрупала се върху лицето ви денем, бъдете сигурни, че няма да се радвате на пресен и юношески тип на идващия ден.

Гримът запушва порите и не разрешава на кожата да диша и да се регенерира през нощта. Прахът и замърсяванията под дебелия пласт макиаж спомагат за образуването на бактерии, в допълнение увреждащи положението на лицето ви и водещи до появяването на пъпки и комедони.

Комбинацията на разнообразни артикули за лице

Ако употребявате тонове разнообразни артикули за грижа за кожата и не сте сигурни за точното приложение на всеки артикул, това може да е нездравословно за външния ви тип. Например: " Продуктите, съдържащи ретинол, се употребяват за попречване на бръчки, а когато се смесват с артикули с бензоил пероксид – дейната съставна част за битка с акнето, кожата ви може да се изсуши и даже да се появят зачервявания и възпаления. Те освен загрозяват лицето ви, само че и вършат фините бръчици по-видими ", споделя Пател. Затова използвайте продуктите, чийто състав сте проучили и за които знаете, че са подобаващи за вашия вид кожа.

Липса на задоволително вода

Липсата на ефикасна хидратация също е пагубна за външния ви тип. Наред с всички вреди, които неприемането на задоволително течности предизвиква, то води и до изсушаването на кожата и загубата на разтегливост. Затова с цел да сте свежи за по-дълго, пийте най-малко по шест чаши вода дневно, поучават кожни лекари.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР