Всяка култура се различава с традициите си, като много от

...
Всяка култура се различава с традициите си, като много от
Коментари Харесай

В Кения ви плюят - най-странните и необичайни 13 традиции по света

Всяка просвета се разграничава с традициите си, като доста от тях са много забавни и може даже да не сте ги чували. Подбрали сме ви 13 странни обичаи, с които да се запознаете и да се доближите до просвета от другия завършек на света да вземем за пример. Ето ги и тях:

В Индия няма тоалетна хартия 

В хотелите и местата, предопределени за туристи може и да има, само че по принцип тоалетната хартия не се среща постоянно в Индия. Вместо нея хората употребяват дребна кофа с вода за разчистване, тъй като тоалетната хартия може да запуши порите.

В Индонезия не вървят до тоалетна 3 дни след сватбата

И по-конкретно – в общността тидонг. Това не им е позволено, тъй като има вярване, че ще донесе неприятен шанс на младоженците. Всичко се следи от по-възрастните в фамилията, които лимитират и признатите количества храна и вода.

В Кения се поздравяват с храчене

В племето масаи, назад на огромна част от света, поздрава с храчене символизира почитание. Членовете на племето плюят на ръцете си преди да подадат ръка за привет. По същия метод се работи, когато се роди бебе или има младоженка, това носи шанс и благословия.

Жълти рози не се подаряват в Мексико

Жълтата роза в Мексико символизира гибелта, по тази причина в случай че сте решили да подарявате цветя – дано бъдат различен цвят или класическото алено.

Чупене на чинии преди сватбата в Германия

Тази традиция е позната под името Polterabend. Известно време преди сватбата гостите посещават дома на младоженците, като носят със себе си керамични съдове, които да счупят там. След като си отидат, булката и младоженецът би трябвало да почистят всичко дружно, счита се, че това ще им донесе шанс и ще ги научи на единодушие. 

Замеряне с канела на хората без половинка в Дания

Това е много остаряла традиция в страната, позната е още от XVI век и е била публикувана най-много измежду тръговците на подправки. Става въпрос за рождениците, които са необвързани – те биват засипвани с канела от приятелите си.

Не чукайте чашите преди да отпиете в Унгария

Това предписание е въведено откакто през 1848 година Австрия потушава Унгарската гражданска война. Те чествали шумно и с безчет тостове. От този миг насам хората са решили да не чукат чашите си преди да отпият. 

Бънджи скокове за добра годишна продукция във Вануату

Тази традиция е за мъжете и ритуалът се прави за добра годишна продукция и обилие. Мъжете скачат от високи дървени кули посред Тихия океан, обгърнати единствено с лозя към коленете. Смята се, че това усъвършенства здравето и носи шанс.

Носене на смешни шапки, когато си самостоятелен във Франция

Това се случва на 25-ти ноември, празникът на Св.Катерина – настойничка на неомъжените дами. На този ден, дамите над 25-годишна възраст, носят шапки в жълто и зелено, символизиращи мъдростта и вярата.

Хвърляне на мебели през прозореца в Южна Африка

Това се случва в навечерието на Нова година и се прави вместо запалването на фойерверки. Дори има полицейски надзор, с цел да няма произшествия.

Бизнес срещи в сауна, Финландия

Сауната е значима част от живота на финландците и те не я употребяват единствено за релаксиране, само че и за разискване на значими бизнес и политически въпроси.

Булката плаче преди сватбата си в Китай

Булката стартира да рони сълзи месец преди сватбата, а няколко дни преди този момент значимо събитие се причисляват и майката и други родственици, с цел да покажат насладата си посредством рев.

Не използвайте лявата си ръка в Близкия изток

Поздравът и ръкуването с лявата ръка се считат за неучтивост и пренебрежение в Близкия изток. На нея се гледа като на мръсна ръка, тъй като се правят хигиенични ритуали с нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР