Всяка година, преди Великден, си обещаваме, че тази година ще

...
Всяка година, преди Великден, си обещаваме, че тази година ще
Коментари Харесай

Как да боядисаме яйца с коприна

Всяка година, преди Великден, си обещаваме, че тази година ще бъдем доста изобретателни във връзка с украсата на яйцата и всяка година, тъкмо към Великден, ги оцветяваме по напълно елементарен метод.

Нека тази година разбием основаното статукво с тази забавна техника за боядисване на яйца без безусловно никаква багра за яйца. Всичко, което ви е належащо, е цветна коприна!

Да, тъкмо по този начин!

За задачата ще са ви нужни единствено яйца, остарели копринени вратовръзки, бял памучен плат и железни връзки.

Как тъкмо се случва "магията " ?

Първо да обобщим в резюме за материалите: в случай че вашата половинка има остарели копринени вратовръзки, които към този момент не носи, използвайте тях. Ако пък нямате на разположение подобаващи, използвайте всякаква друга непотребна копринена материя . Копринени вратовръзки, и то на доста преференциална цена, можете да откриете и в магазините за облекла втора ръка.

Белият памучен плат би могъл да бъде от остаряла калъфка за възглавница, чаршаф или нощница.

 ourbestbites.com

Нарежете вратовръзките на части - такива, които свободно биха могли да покрият повърхността на едно обикновено яйце . Същото сторете и с памучния едноцветен плат.

Обвийте яйцата с копринения плат, тъй че лицевата страна на вратовръзката да гледа към черупката на яйцето. Завържете и закрепете обвивката благодарение на железна връзка, както е показано на фотографията.

 ourbestbites.com

Направете това с всички яйца, които сте замислили да боядисате посредством тази техника.

 ourbestbites.com

След като яйцата към този момент са обгърнати веднъж от коприната, следва да ги обвиете още веднъж - този път с белия памучен плат. Покрийте всички птичи артикули по същия метод.

 ourbestbites.com

Сварете обгърнатите яйца по нормалния метод, като добавите във водата и оцет, а когато са подготвени, ги оставете да изстинат и да се охладят.

Внимателно свалете първо външната обвивка, а след това и самата коприна.

 ourbestbites.com

Ще се изумите по какъв начин шарката на вратовръзката се е отпечатала върху черупката на свареното яйце. Колкото повече разнообразни цветове и орнаменти има коприненият плат, толкоз повече разновидности за пъстри яйца ще имате вие.

 ourbestbites.com

Необходимо е да поясним, че тази страхотна техника ще се получи само при положение, че употребявате материи, които са напълно копринени. Всякакъв различен текстил с примеси няма да бъде подобаващ за задачата.

 ourbestbites.com

 ourbestbites.com

Ето че прелестните "копринени " яйца са подготвени и могат да бъдат сложени на видно място в дома, където да събират овациите и възхищенията на цялото семейство и околните, които ще ви гостуват в празничните дни.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР