"Всяка година - по един сразен противник", похвали се в

...
"Всяка година - по един сразен противник", похвали се в
Коментари Харесай

Мая Манолова: Всяка година сразявам по един противник

"Всяка година - по един съкрушен съперник ", похвали се в студиото на бТВ омбудсманът Мая Манолова.

Тя заема този пост от две години насам.

"Първо бяха арбитражните съдилища. Сега са ЧСИ-тата (частните правосъдни реализатори - б.р.). Някъде по пътя - наглите работодатели. Ако тази година имаме триумфи с безконечния дебитор, закон за частния банкрут, ще сме отличници. Имаме компании за бързи заеми, колекторите, двойния стандарт при храните ", продължи Манолова.

Омбудсманът счита, че когато жителите са зад тила й, нямам право да се отхвърлям. Мая Манолова благодари и на опозицията, само че най-много на ръководещото болшинство, което я е подкрепило. Благодарение и на него, и на медиите измененията във връзка с частните правосъдни реализатори са се случили. И тя доста се надява банкерите да се поучат от този развой.

Важно е също, че ЧСИ ще работят съразмерно съгласно размера на дълга.

"Досега за 200 лв. са могат да ти блокират банкова сметка за 200 000. А длъжникът от време на време чака Национална агенция за приходите да му каже какво да прави. Вече в случай че дължиш 200 лв., ще ти запорират 200. Не жилището, не земите. Само това, което дължиш ", сподели омбудсманът.

Делото против длъжниците ще потегля по общия ред. Досега е имало бърза процедура - не е открит и делото почва бързо. Оттук нататък обаче трябват най-малко две правосъдни инстанции.

"Някъде по трасето ще схванеш, че против тебе има дело ", увери Мая Манолова.

Тя добави, че сега работи върху закон за частния банкрут. Той би трябвало да е премислен и да вземе най-хубавото от европейските практики.

"Един човек, когато не може да изплати за 10 години или повече дълга си, да бъде, нагледно казано, отписан ", посочи Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР