Всяка една домакиня е наясно, че спалното бельо трябва да

...
Всяка една домакиня е наясно, че спалното бельо трябва да
Коментари Харесай

Срам ме хвана да сложа кумовете да спят на тях – жълти и на петна! Но съседката ми помогна, до вечерта бяха като чисто нови

Всяка една стопанка е наясно, че спалното долни дрехи би трябвало да се изпира наложително най-малко един път на всеки две седмици. През летния интервал на една. Как обаче стои ситуацията с възглавниците? Те заслужават също доста внимание – нали спим на тях! Но признайте си, че надали ги носите на химическо почистване най-малко два пъти годишно, каквато е нормата. Така с течение на времето по тях се появяват жълти петна от пот, вътре пък е още по ужасно – натрупват се нечистотия и прахуляк. А възглавниците като се изключи че са наложителен признак, са и много безценен подобен. Така че е несериозно да ги сменя човек всяка година. Точно поради това ще ви кажем по какъв начин ще можете да възстановите снежната им белота в домашни условия.

Свалете калъфките и ги изперете настрана. Ако под вашите калъфки възглавниците имат специфични калъфи – изперете и тях настрана. Сложете възглавниците в пералнята. Най-добре слагайте по две в барабана, с цел да не се разстрои салдото на машината. Добавете следната примес – 1 чаша перилен препарат, 1 чаша белина и половин чаша боракс. Перете на допустимо най-голям градус, а по-късно пуснете два цикъла изплакване, с цел да отстраните всевъзможни химически останки. И още един трик – при режим на центрофугиране сложете в пералнята топки за тенис, по този начин пухът няма да изскача. Опитайте и ще видите, че възглавниците ви ще станат чисти и бели като сняг!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР