Всяка домакиня трябва да знае тънкостите за готвене на свинския

...
Всяка домакиня трябва да знае тънкостите за готвене на свинския
Коментари Харесай

Съвети при готвенето на свински бял дроб

Всяка стопанка би трябвало да знае тънкостите за готвене на свинския бял дроб, тъй като от този артикул можете да приготвите доста вкусни ястия. Той е на ниска цена, само че усетът му не е по-лош от парче свинско варено месо.

Освен това белият дроб е с много ниско наличие на мазнини и е нискокалоричен, като по този метод притегля хората, които се грижат за своето здраве и форма. Съдържа доста витамини от група В, минерали, както колаген и еластин, които са доста значими за сърдечно съдовата система, за чистотата на вените и силата на капилярите.

Редовната консумация на свински бял дроб има позитивен резултат върху външния тип. Той оказва помощ за красива кожа, изглаждане на бръчките и ни подарява със здрави нокти. Но да се яде бял дроб повече от 2 пъти седмично не се предлага. Може да съдържа метали, които са доста нездравословни за хората.

Свинскиятне бял дроб, без значение дали ще бъде пържен, задушен или печен, преди този момент се сварява, а крайният резултат зависи от това, какъв брой добре е подготвен. Когато купувате бял дроб, би трябвало да е извънредно свеж и охладен. Замразеният бял дроб е единствено за животни, с всичките си старания да го приготвите, подобен артикул няма да ви зарадва с вкусови качества.

При закупуване обърнете внимание на външния му тип. Белият дроб, би трябвало да е равен, цветът неясно розов или кремав. Петна и вдлъбнатини не би трябвало да има, мирисът му да е лек и прелестен, а при досег да е хлъзгав, само че без слуз.

 Готвене на бял дроб

Няма смисъл да го миете, просто би трябвало да го накиснете, а процесът лишава най-малко 2 часа, а от време на време и двойно. Водата би трябвало да се сменя през това време няколко пъти. Веднага откакто престане да е мътна, преминавате към идващия стадий.

Белите дробове би трябвало да бъдат почистени от трахеята, а най-лесният метод за това е посредством разсичане на дребни части. След почистването би трябвало да изплакнете усърдно вторичния артикул и да пристъпите към готвенето му.

Времето на готвене на свински бял дроб зависи от размера на частите и възрастта на животното, колкото е по-старо толкоз по-дълго ще е готвенето. И колкото по-малки са частите, толкоз по-бързо ще се свари. Добре измитите части поставете в огромна тенджера и налейте вода.

Общият размер би трябвало да бъде към половината от размера, тъй че образуващата се пяна по време на варене, да не се стича. На сдържан огън варите до завиране, излейте водата и изплакнете леко. Отново прибавете вода и поставете да заври.

Веднага откакто водата стартира да къкри, прибавете един огромен обелен лук и малко сол, намалете огъня и покрийте с похлупак. По време на варене, върху частите свински бял дроб, можете да поставите дребен товар, тъй че частите да не плават. Времето на готвене е сред 1-2 часа.

Не всеки обича порестата конструкция на белия дроб, с цел да извършите частите по-плътни, поставете ги под тежест след готвене за няколко часа.

 Кървавица с бял дроб

Независимо от обстоятелството, че в Европа говеждият бял дроб на практика не се употребява, в националната кухня на Германия има значително предписания за подготвяне на вкусни и питателни ястия даже и с него, включително и салами.

Вареният бял дроб, нарязан на тънки линии, е отлична съставна част и за салати с майонеза, с яйца и зелен грах, пайове и палачинки, за подготвяне на супи, гювеч и гулаш. Добре се комбинира освен с лук и чесън само че и с червен пипер, бахар, дафинов лист, корени от магданоз и целина.

В говеждия бял дроб има малко протеини с цялостна стойност и те се всмукват по-зле от протеините на месото. Но съдържат огромно количество витамини С, РР, В1 и В2, калий, фосфор, натрий и магнезий, както и микроелементи – желязо и йод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР