Защо дарихме земя на Столична община на стойност 200 милиона

...
Защо дарихме земя на Столична община на стойност 200 милиона
Коментари Харесай

Горублянци питат СО: Дарихме ви земя за 200 млн. лв., къде са булевардите, училището и парковете

Защо дарихме земя на Столична община на стойност 200 милиона лв., в случай че няма да се стартира незабавно планиране на булеварди, учебно заведение, детски градини и паркове, питат жители на квартал " Горубляне ", които през днешния ден се събраха на митинг пред Столична община (СО). Те се интересуват какво се случва със земята, която е дарена за публични цели. Гражданите оповестиха във Facebook, че ще затварят Цариградско шосе всеки ден от месец юни.

" Добър ден, кмете, селяните от " Горубляне " сме тук, тъй като вие не желаеме да се видите с нас. След срещата с вас на 15 март, внезапно спря всякаква връзка ", обърна се към градоначалника Васил Терзиев по мегафон Иван Димитров, един от уредниците на митинга. Той бе безапелационен, че горублянци няма да дадат да се запуши кварталът им.

" Не може против възнаграждение да запушвате нашия квартал. Не може по този метод да се ръководи София. Строителните компании ли ви ръководят ", попита още уредникът на митинга и упрекна столичния кмет, че прикрива доста нарушавания.

Димитров акцентира, че не е обикновено до не се знае къде има общинска и държавна земя.

" Или обръщате внимание, или ние всички пишем тъжби до прокуратурата ", означи той и даде обещание, в случай че няма чуваемост да затворят и бул. " Цариградско шосе ".

Янита Тарабанова съобщи, че желаят възобновяване на връзката със Следствен отдел към окръжна прокуратура.

" Ненормално е квартал в европейска столица да живее без канализация ", безапелационна е тя.

Час по-късно ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров слезе при протестиращите и ги предложения на среща.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР