Всяка част от човешкото тяло може да подсказва за определено

...
Всяка част от човешкото тяло може да подсказва за определено
Коментари Харесай

Жени, внимание! Ако имате тези признаци по устните, значи сте зле със здравето

Всяка част от човешкото тяло може да подсказва за несъмнено здравословно положение. Устните също. Тях виждаме по-често, тъй като всекидневно се грижим за това да наподобяват добре. Но защо могат да подскажат измененията в тях? Вижте в идващите редове, написа Аз дамата. Сухи и напукани устни

Ако устните ви постоянно се напукват и са сухи, помислете за изискванията към вас. Това неразположение се дължи най-често на мощен изсъхнал или леден вятър, също по този начин и на постоянно олизване на устните. В тези случай е добре да ги подхранвате с подобаващ еликсир.

И това е забавно - ​8 естествени метода да се справите с холестерола и високото кръвно! Четете още забавни вести и потребни препоръки на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.

Въпреки това честото напукване на устните може да е симптом за дехидратиране на организма. Силно изразената сухота ви подсказва, че на тялото ви му са нужни повече течности. Този проблем може да регулирате пиейки най-малко по два литра дневно вода, плюс други здравословни питиета.

Напукани и възпалени ъгълчета на устните

В студените зимни дни постоянно се следи това неразположение, което би трябвало да отмине незабавно при поддържане на устните. Но в случай че възпалението се задържи може да е симптом за гъбична зараза, недостиг на значими витамини и минерали. Ето за какво е добре да се консултирате със експерт.

Сини устни

Посиняването на устните не всеки път се дължи на минусови температури. Състоянието може да подсказва за съществуването на цианоза. Състояние, при което най-общо казано до избрани елементи от тялото не доближава задоволително О2.

Цианозата може да бъде местна и да засегне най-често периферните елементи на тялото като уши, нос, устни или обща. Ако постоянно устните ви посиняват е добре да се консултирате със експерт.

Бледи устни

Бледите устни са един от първите признаци за съществуването на анемия. Ако устните ви са розови и сте забелязали, че в последно време цветът им е по-блед и изменен, попитайте наблюдаващия ви доктор дали не е добре да изследвате равнищата на желязо в кръвта.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР