Всички знаемколко вредно е въздействието на уредите за изправяне на

...
Всички знаемколко вредно е въздействието на уредите за изправяне на
Коментари Харесай

5 метода за изправяне на косата по естествен начин


Всички знаем

какъв брой нездравословно е въздействието на уредите за изправяне на косата – като преси, сешоари и разнообразни химикали .

За благополучие има някои други способи за естественото изправяне, без потреблението на топлота. Няма да се получи съвършено права коса , както при потреблението на преса, само че ще я резервира здрава и ще я защищити от изсушаване .

Ето 5 примерни метода, които биха имали резултат при чуплива и леко вълниста коса:

1. Решете косата си, до момента в който изсъхне

След като измием косата си, е добре да я оставим да изсъхне изцяло, без да използваме сешоар, който води до изсушаването ѝ. Препоръчително е да я разресваме на всеки пет минути. Издърпването и задържането на всеки кичур за няколко секунди, подкрепя по-бързото ѝ изправяне. Това може да се прави и пред вентилатор, тогава се изисква непрекъснато ресане.

2. Завийте компактно влажната коса

Ще отнеме часове с цел да изсъхне изцяло косата, по тази причина можем да ускорим процеса като я увием с микрофибърна забрадка. Тя е направена от материал, който попива водата доста по-добре, в сравнение с памучната забрадка (която спомага за накъдрянето на косата в допълнение и я накъсва).

3. Използвайте ролки

Но не такива от дунапрен, които са предопределени за накъдрянето ѝ. Трябва да бъдат огромни и пластмасови, г/д с размерите на кенче сода. Кичурите мокра коса се навиват към ролките и се закрепят компактно към главата. Трябва да останем с тях до момента в който косата изсъхне изцяло. Това е значимо, тъй като най-малкото количество влага може да докара до образуването на „ талази “.

Свързани публикации.. 4 трика за елементарно изправяне на косата без преса 0 По-дълга и здрава коса с няколко лесни стъпки 0 Как да подобрим растежа на косата с натурални средства 0

4. Направете си естествена маска за изправяне

Подходяща е такава с мляко и мед. Смесва се 1 чаша пълномаслено или кокосово мляко с 1 супена лъжица мед и получената примес се нанася върху косата. Препоръчително е да я оставим да постои за към час, преди да я измием. Могат да се добави и малко количество кокосово масло, за ускорено изглаждане.

5. Използвайте

верните артикули

Можем да попитаме фризьора си за серуми, кремове и спрейове без отмиване, които се борят с накъдрянето и имат изглаждащо и заздравяващо деяние. На пазара към този момент се оферират доста такива артикули.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР