Всички знаем основите на етикета при хранене: дъвчете със затворена

...
Всички знаем основите на етикета при хранене: дъвчете със затворена
Коментари Харесай

По етикет - храните, които можем да ядем с ръце

Всички знаем основите на етикета при хранене: дъвчете със затворена уста, дръжте лактите на масата и използвайте вилица, а не пръстите си - нали? Не тъкмо. Някои храни са предопределени за консумация без принадлежности. Ето по какъв начин да им се наслаждавате и да запазите положителни обноски, оповестяват от foodpanda.

Суши – пръчиците са най-подходящите за множеството посетители, които се любуват на обичайна японска храна. Но множеството суши в действителност са предопределени да се употребяват с ръцете ви. Нигири (нарязани ролки, цялостни с ориз, риба и зеленчуци) би трябвало да се употребяват с пръсти, защото притискането им с пръчици може да накара ориза да падне или да се разпадне.

Аспержи – в случай че не са приготвени в сос, които да потече по пръстите ви, умерено може да похапвате аспержи с пръсти. Няма да нарушите етикета на масата.

Сирене – дребни късчета твърди сирена, сходни на чедър, могат да се появят в устата си от ръка. Ако сирената се сервират на споделена табела с общ нож, използвайте този нож, с цел да отрежете залъците и си вземете спокойна сиренето с пръсти.

Етиопска храна – когато седнете на гуляй в етиопски ресторант, може да се изненадате от цялостната липса на принадлежности. Вместо вилици и лъжици, етиопската кухня разчита на инжекти, огромна, крепообразна плоска пита, поднесена под купчини месо и други предястия. Откъсне парче инжера и да го използвайте, с цел да съберете другите храни от блюдото.

Пица – най-общо казано, отлично е да вземеш парче пица и да я изядеш с ръцете си. В Неапол обаче е обичайно да се яде пица с вилица и нож.

Царевица, самун и плодове са другите неща, които наложително би трябвало да консумирате с ръце.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР