Всички знаем колко е вредно да ядем в малките часове

...
Всички знаем колко е вредно да ядем в малките часове
Коментари Харесай

Д-р Дианова: Това са идеалните храни за среднощно похапване 

Всички знаем какъв брой е нездравословно да ядем в дребните часове на денонощието. Понякога обаче гласът е по-силен от волята ни и отскачаме до хладилника.

Има и хора, за които среднощното ястие е към този момент построен табиет и като че ли избавление от това няма. Но умерено – без значение дали го вършиме случайно или към този момент е съществено построена рутина, то има какво „ положително “ да извършите сами на себе си.

„ Да, яденето измежду нощ не е добра концепция, само че най-малко заложете на едно избрани храни “, споделя гастроентерологът доктор Нурия Дианова. По думите й с консумирането на тези артикули вредите върху здравето ни, в случай че ядем в тъмните часове на деня, ще бъдат по-малко.

Д-р Дианова поучава по време на нощната закуска да се употребяват монокомпонентни нискомаслени и непържени храни в дребни количества. 

„ Ако ги ядете в дребни количества, това няма да навреди на здравето Ви “, сподели експертът.

Според диетолога киселото мляко, изварата или пудингът със семена от чиа са положителни разновидности за похапване в дребните часове на денонощието. 

По думите й може да заложите и на прясно мляко или плодова напитка, както и късчета плод. „ Тази алтернатива ще даде задоволеност, само че няма да затрудни храносмилането Ви “, посочи тя.

В допълнение, печени ябълки и дюли могат да се нарекат идеална среднощна закуска, която може да бъде допълнена с малко количество ядки. „ Това са храни, които имат ниско наличие на калории и бързо ще се всмукват от тялото “, посочи доктор Дианова. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР