Две бременни жени с опасност за живота бяха спасени в

...
Две бременни жени с опасност за живота бяха спасени в
Коментари Харесай

В седмия и осмия месец: Спасиха две бременни жени с опасност за живота

Две бременни дами с заплаха за живота бяха избавени в УМБАЛ „ Свети Георги “ Пловдив. Те са били с тежка акушерска патология – руптура на матката.

Руптурата е скъсване на тъканите на матката. Това затруднение може да бъде животозастрашаващо както за майката, по този начин и за бебето. По статистически данни се развива по време на раждане в 1 на всеки 10 000 раждания, изясняват лекарите от болничното заведение.

Едната от пациентките е постъпила в сериозно положение в осмия месец. Извършена е незабавна интервенция, с цел да бъде избавен животът ѝ.

При другата пациентка, която е от Смолян и постъпила в болничното заведение в седмия месец, руптурата на матката е била предшествана от прибързано отлепяне на плацентата и това е наложило неотложно изродяване на бебето.

Към момента и двете пациентки се възвръщат сполучливо и са в положително общо положение.

И двете са с предишни раждания с Цезарово сечение, което съгласно лекарите е главен рисков фактор за възникването на руптурата на матката.

Руптурата на матката е обвързвана с висока заболеваемост и смъртност както за майката, по този начин и за плода и новороденото, изясняват още лекарите от болничното заведение в Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР