Всички знаем, че закуската е най-важното хранене през деня. Зарежда

...
Всички знаем, че закуската е най-важното хранене през деня. Зарежда
Коментари Харесай

Идеи за бърза и вкусна неделна закуска

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене денем. Зарежда ни със сили и сила през целия ден. Но най-сладки и приятни си остават неделните закуски, тъй като имаме задоволително време да си приготвим разнообразни вкусотии, без да се постанова да бързаме за работа.

Ако малко ви е писнало от общоприетите бухтички, дребни банички или пък обичаната на всички ни обичайната баница, пробвайте се да приготвите класиките по малко по-различен метод.

Предлагаме ви няколко вкусни хрумвания за неделна закуска!

Палачинки със сладко от боровинки

Необходими артикули: 2 яйца, 400 мл прясно мляко, към 2 чаши брашно, щипка сол, щипка захар, сладко от боровинки, натрошени орехи

Начин на подготвяне: С помощта на миксер разбийте яйцата с млякото. Постепенно започнете да добавяте брашното, до момента в който сместа не стане с плътност на боза. Прибавете щипка сол и щипка захар. Ако желаете дебели палачинки, прибавете малко газирана вода и половин лъжичка сода за самун (или половин пакетче бакпулвер).

Загрейте тигана (за предпочитане тефлонов) и с черпак изсипете част от сместа, която би трябвало да се разлее отмерено. Щом палачинката е подготвена, обърнете и другата страна. След като сте изпекли всички палачинки, сложете сладкото и поръсете от горната страна с орехи. За лукс можете да гарнирате с топка сладолед вкусната неделна закуска.

 Омлет за закуска

Омлет със сирене и чушки

Необходими артикули:1-2 зелени чушки, 1-2 червени чушки, 5-6 яйца, 150 грама сирене, щипка сол, 50 мл прясно мляко

Начин на подготвяне: Нарежете чушките на ситно и леко ги задушете. В обособен съд разбийте яйцата, млякото и щипката сол. Изсипете сместа в тефлонов тиган и на междинен огън я изпечете до леко втвърдяване. Обърнете омлета и го поръсете отмерено с натрошеното сирене и нарязаните чушките. Допечете от двете страни, до момента в който не добие златист цвят. Гарнирайте с домати бързата неделна закуска.

Сандвичи Брускети

Необходими артикули: франзела, домат, алена чушка, дребен морков, филиз свеж лук, няколко розички от броколи, сирене Крема, 50 грама настърган кашкавал

Начин на подготвяне: Нарежете зеленчуците на ситно и ги разбъркайте дружно. Франзелата също би трябвало да се нареже, само че на филийки, а по-късно да се намаже с тъничък пласт сирене Крема. Намазаните филийки подредете в тавичка и върху тях разпределете зеленчуците.

 Брускети за неделна закуска

Сложете ги да се запекат в авансово загрята фурна (но единствено отгоре), до момента в който зеленчуците леко омекнат. След това поръсете с настъргания кашкавал и сложете ги във фурната за още 5 минути - до момента в който кашкавалът се разтопи. Поднесете топли прелестните брускети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР