Всички знаем, че в света има недостиг на храна. Чували

...
Всички знаем, че в света има недостиг на храна. Чували
Коментари Харесай

Това ли е бъдещето? Да ядем месо от епруветка?

Всички знаем, че в света има дефицит на храна. Чували сме, че развъждането на животни усилва парниковите газове, които пък вредят на планетата. И също по този начин сме чували, че от години се работи по тематиката за производството на месо без да има потребност от земя за паша и без да се замърсява природата.

„ Култивираното месо е същинското месо, отгледано непосредствено от скотски кафези “, споделя Ума Валети, създател и основен изпълнителен шеф на Upside Foods. „ Тези артикули не са вегански, вегетариански или растителни – те са същинско месо, направено без животни. “

„ Процесът на произвеждане на култивирано месо е сходен на варенето на бира, само че вместо да отглеждаме дрожди или микроби, ние отглеждаме скотски кафези “, прибавя Валети написа techcrunch.com.

Учените стартират с вземането на дребна клетъчна проба от животно като крава или пиле, след което разпознават кафези, които могат да се развъждат.



„ Оттам нататък слагаме тези кафези в чиста и следена среда и ги храним с съществени хранителни субстанции, от които се нуждаят, с цел да се възпроизвеждат естествено “, споделя Валети. „ По създание можем да пресъздадем изискванията, които естествено съществуват в тялото на животното. “

В допълнение към смекчаването на клането на животни, култивираното месо може също да помогне за закъснение на изменението на климата, провокирано от излъчванията на парникови газове като въглероден диоксид и метан. Хранителната система е виновна за към една четвърт от световните излъчвания на парникови газове, множеството от които са от отглеждане на животни.

Транспортът, нужен за селското стопанство, отделя както метан, по този начин и въглероден диоксид, а изсичането на земя и гори - отделя въглероден диоксид, съгласно Организация на обединените нации.

Към момента Сингапур и Съединените щати са единствените страни, които са одобрили клетъчното отгледано месо за потребителска консумация.

Култивираното месо към момента е на няколко години от това да бъде комерсиално налично за потребителите в Съединени американски щати в хранителни магазини или заведения за хранене - и може би до 20 години преди да размени забележителна част или цялото обичайно месо в света.

Учените получават клетъчни проби от животни посредством взимане на малко късче тъкан, взето посредством биопсия. Методът на биопсия е тъкмо като човешка биопсия, по-късно животното е добре.

Втората стъпка е идентифицирането на хранителни субстанции - витамини, минерали и аминокиселини - които клетките да употребяват. По същия метод, по който обичайно отглежданото пиле има кафези и получава хранителни субстанции от соята и царевицата, с които се храни, изолираните кафези могат да всмукват питателните субстанции, с които се хранят в лаборатория или оборудване.



Този развой е главен за производството на сурово месо. Клетъчната проба лишава почти две седмици, с цел да нарасне до стремежи размер. Следва превръщането на месото в крайния артикул, без значение дали това са пилешки гърди или хапки, или телешки бургер или пържола.

Създаването на култивирано месо допустимо най-подобно на елементарното месо към момента е в развой на създаване. За да се получи същия усет.



Традиционно отглежданите животни получават високи дози антибиотици за битка с заболявания или замърсяване от бактерии като салмонела и Е.coli. Тъй като производителите на култивирано месо не чакат да употребяват антибиотици - или най-малко огромни количества - култивираното месо може също да облекчи казуса с антибиотичната устойчивост измежду хората.

Излиза, че култивираното месо е по-добро освен за природата, само че и за нас самите - от здравословна позиция.

Култивираното месо в последна сметка ще бъде огромно достижение, когато хората могат да ядат месото, което обичат, без да се убиват животни.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР