Всички знаем, че психическата издръжливост най-добре се създава и калява,

...
Всички знаем, че психическата издръжливост най-добре се създава и калява,
Коментари Харесай

13 важни неща, които психически издръжливите хора НИКОГА не правят!

Всички знаем, че психическата устойчивост най-добре се основава и калява, когато изпаднем в сложна житейска обстановка. Business Insider ни показва 13 от най-важните неща, които психически силните хора не вършат в миг на уязвимост съгласно вижданията на психотерапевтът и лицензиран обществен служащ Ейми Морин.

1. Те не губят време в самосъжаление

Рядко ще видите душевен мощен човек да се оплаква за събитията, в които се намира, или за метода, по който са се отнесли с него. Тези хора съумяват да излязат от сложните обстановки посредством признателност за научения урок.

Когато попаднат в затруднено състояние, те просто споделят: “Е, нищо ” или “Следващият път. ще бъде по-добре ”.

2. Те не губят надзор

Умствено мощните хора заобикалят да разрешават на други да ги карат да се усещат недостойни или неприятни. Те знаят, че сами управляват дейностите и страстите си.

3. Те не се плашат от  промяната

Психически силните персони одобряват с отворени прегръдки провокациите.
Най-големият им страх не е от непознатото, а от това да станат прекомерно самодоволни и да живеят в застой. Наличието на промени или несигурности може да подтиква допълнително психически мощните хора да дадат най-хубавото от себе си.

4. Губене на време и сила за неща, които не могат да бъдат изменени

Не се оплакват от неприятния трафик, изгубения багаж или другите хора, тъй като знаят, че всички тези фактори са отвън техния надзор. Знаят, че единственото нещо, което е в техните ръце, е личното им отношение към средата.

5. Те не изпитват мощно предпочитание да се харесат на другите

Истински мощните персони са благи и обективни с останалите, оказват помощ им, когато е належащо, само че не се тормозят да им кажат истината в очите. Те са подготвени да устоят на опцията някой да се разстрои от техните думи и ще направляват обстановката елегантно.

6. При тях липсва страха от пресметнати опасности

Психически мощните хора обичат да подхващат пресметнати опасности. Това е напълно друго от наивното впускане в незнайното. Една мощна персона има качествата да претегли положителните и неприятните страни и да оцени даже и най-лошия вид за развиване.

7. Те не живеят в предишното

Със сигурност е потребно всеки човек да е благодарен към уроците и триумфите от предишното, само че една мощна персона в никакъв случай не би изразходвала цялата си сила във мечти за отминалите дни. Тези хора не се връщат в минали връзки, професионални връзки и други сходни. Те мислят за сегашното и бъдещето.

8. Те заобикалят да повтарят едни и същи неточности

Поемат цялостна отговорност по отношение на държанието си в предишното и се пробват по всякакъв метод да се поучат от грешките си. Проучванията демонстрират, че способността да бъдеш реалист, да помниш грешките, с цел да не ги повториш,  е една от най-големите сили на сполучливите изпълнителни шефове и бизнесмени.

9. Негодувание по отношение на триумфа на другите

Изисква се мощен темперамент, с цел да изпитате приятност и удивление от триумфите на другите хора. Умствено мощните хора имат това качество. Те не завиждат, когато хората към тях се издигат. Напротив, това ги окуражи, за да работят още по-здраво, с цел да получат своя личен късмет. Не разчитат на директните пътища и връзките.

10. Отказване след крах

Всеки неуспех е късмет за усъвършенстване. Дори и най-великите бизнесмени признават, че ранните им опити да реализират нещо са донесли доста неуспехи. Готови  са да се провалят още веднъж и още веднъж, до момента в който не се приближат до крайната цел.

11. Страх от самотата

Умствено мощните хора се любуват и ценят времето, което прекарват сами. Те го употребяват основно за продуктивни задания и не разчитат на останалите да им донесат благополучие и положително въодушевление.

12. Чувство, че някой им дължи нещо

Издръжливите хора навлизат в професионалния живот подготвени да работят крепко и да реализират триумф с помощта на личните си старания.

13. И едно от най-важните… Те са изцяло наясно с времето, което е належащо да се изпълнят замислените от тях проекти и не чакат незабавни резултати

Без значение дали става въпрос за хранителна диета, фитнес проект или пускане на бизнес, те са подготвени да чакат. Полагат добре преценени старания и се радват на всеки дребен триумф към постигането на крайната цел.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР