Всички ученици във всички училища в страната ще започнат учебната

...
Всички ученици във всички училища в страната ще започнат учебната
Коментари Харесай

Без тържества за 15 септември

Всички възпитаници във всички учебни заведения в страната ще стартират образователната година присъствено. Ще има посрещане на възпитаници на 15 септември , само че няма да има тържества и събирания. Това оказва се от отговорите на министерството на образованието на въпроси на вестник " Сега ".

Ако в даден клас се откри случай на инфектиран възпитаник с COVID-19, ще се карантинира целият клас за една или две седмици. Само в такива случаи ще се минава към отдалечено образование, и то за времето на карантината, като на него ще се гледа единствено като на спешна и обезщетителна мярка. 

От министерството изясняват, че е планувано образователната година да стартира във всички учебни заведения в страната присъствено, при съблюдаване на предписанията на здравните управляващи - отдалеченост, защитни средства и стерилизация на пространствата. В случай на инфектиран преподавател или възпитаник , ще се следват напътствията на здравните инспекции, като не се планува затваряне на цялото учебно заведение, а единствено карантина за обособен клас.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР