Всички цени скачат, цените на ВиК също, защото те са

...
Всички цени скачат, цените на ВиК също, защото те са
Коментари Харесай

Иван Иванов: Във ВиК сектора служителите масово взимат минимална заплата

Всички цени скачат, цените на ВиК също, тъй като те са съставка от цената на ток, материали, труд. Всички тези услуги се усилиха през последните години като цени и по тази причина няма по какъв начин и цените на ВиК услугите също да не се усилят. 

Това разяснява пред Нова тв Иван Иванов, Българска асоциация на водата.

Защо се постанова в този момент? Защото сега се преглеждат 5-годишните проекти на ВиК-операторите. Те трябваше да се гледат още в първите дни на годината, само че заради разнообразни аргументи бяха отсрочени и в този момент тече процеса на утвърждението тези 5-годишни бизнеспланове, където се залагат и цените за идващите години напред, изясни той. 

Във ВиК бранша към момента има благоприятни условия за оптимизация на човешкия труд, като се редуцират чиновници, само че през последните години много от операторите го направиха. Натискът от регулатора да се случват по-ефективно дейностите във ВиК дават резултати, само че в същонто време служащите,  в действителност взимат минимална заплата, разяснява той.

 В Кюстендилската ВиК 80% от експертите взимат минимална заплата. Така че не можем да чакаме от тях да дават всичко от себе си, уточни той.

Проблемът със загубата на вода и в това, че от една страна няма вложения и неизменност в тази тенденция, а от друга - няма експертиза. Затова считам, че могат да се привлекат външни компании - от страната и чужбина със съответната експертиза и да решат този проблем против възнаграждение при реализиран резултат, уточни той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР