Всички таксита трябва да сложат нови касови апарати с фискална

...
Всички таксита трябва да сложат нови касови апарати с фискална
Коментари Харесай

Нови промени касаещи всички таксиджии и хората ползващи ги

Всички таксита би трябвало да сложат нови касови апарати с фискална памет. Това плануват промени в Закона за автомобилните транспорти.

Според тях отпада член 24б и се планува издаването на нова разпоредба за функционалните и техническите условия, на които би трябвало да дава отговор фискалната памет на електронните таксиметрови апарати. Тези устройства към този момент би трябвало да покриват условията на прословутата Наредба № Н-18, против която възроптаха към този момент от туристическия отрасъл.

От Национална агенция за приходите ни обясниха, че досегашният таксиметров уред се заменя с нов, който би трябвало да е обвързван с Националната организация по приходите, изясни пред “Труд ” Емил Игнатов от Националния съюз на таксиметровите превозвачи.

Разходите за сектора обаче ще са големи, безапелационен беше Игнатов.

„ Само в София работят 6000 таксита. За да ги преоборудваме, би трябвало да вдигнем цените. Хората обаче нямат пари и това ще докара до отлив на клиенти и до редуциране на водачи ”, изясни той.

„ В нито една страна в Европейски Съюз няма касови апарати в такситата “, разяснява и Румен Крумов, ръководител на Националния съюз на превозвачите. По думите му, откакто беше решено такситата да са на патент, не е нужно да имат и касови апарати.

Изискването за нови разноски за съоръжение на такситата, ще докара до растеж на сивия бранш в сектора, безапелационен е Кирил Кирилов от Националния таксиметров профсъюз.

Други промени в Закона за автомобилните транспорти плануват указател на атракционните транспортни средства, както и по-строга регулация на тези, които правят „ пътна помощ ”. Актуализирани са текстовете, съгласно които превозвачът би трябвало да може да подсигурява, че когато и да е на счетоводната година е в положение да посреща своите финансови отговорности. Преди транспортьор да изиска преустановяване на лиценза му, ще му се прави инспекция. Така ще се избегне порочната процедура компании, направили нарушавания, да приключват лиценза си по лично предпочитание, а след това да подадат заявление за нов, като избегнат глобите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР