Всички световни политици, обществени и религиозни дейци са длъжни да

...
Всички световни политици, обществени и религиозни дейци са длъжни да
Коментари Харесай

Путин: Политици и дейци да не допускат да израснат плевелите на национализма

Всички международни политици, публични и религиозни дейци са длъжни да не позволяват " израстването на плевелите на национализма ", съобщи съветският президент Владимир Путин в Еврейския музей и център за приемливост в Москва по време на възпоменателни прояви, отдадени на Международния ден в памет на жертвите на Холокоста и годишнината от освобождението на Ленинград от фашистката обсада, съобщи ТАСС. В деянията взе участие и израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, с който Путин беседва преди този момент.

Путин сподели, че Русия цени отношението на Израел към историята на Втората международна война, предава Българска телеграфна агенция.

" Това е изключително значимо на фона на осъществяваното в редица европейски страни заличаване и опозоряване на монументи на руските воини, дали живота си за освобождението на пленниците от нацистките концлагери, за спасението на Европа и света от нацизма. Убеден съм, че актуалните политици, религиозни и публични дейци са длъжни да създадат всичко допустимо, с цел да запазят в този момент в 20 век историческата памет и да не позволен израстването на плевелите на националистическата идеология, каквито и форми да приема тя - анисемитизъм, русофобия, всевъзможни други форми, учредени на ненавист ", съобщи той.

Руският президент разиска с Нетаняху и двустранните връзки и обстановката в Близкия изток.

В началото на диалога, който се състоя в Еврейския музей и център за приемливост, Путин благодари на израелския министър председател за визитата му в Москва, което дефинира като алегорично, тъй като става в дните, в които целият свят отдава респект на жертвите на Холокоста.

Двамата водачи посетиха галерия, отдадена на въстанието в нацисткия концлагер " Собибор " през 1943 година и неговия уредник Александър Печерски. Те изгледаха показване на новия съветски филм " Собибор ", който ще бъде пуснат по кината напролет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР