Всички спекулации са необосновани, каза в Народното събрание служебният министър

...
Всички спекулации са необосновани, каза в Народното събрание служебният министър
Коментари Харесай

Росен Христов: Няма да се доставя руски газ през Турция

" Всички спекулации са голословни ", сподели в Народното събрание служебният министър на енергетиката Росен Христов. Коментирът му беше по отношение на подписаното преди дни съглашение сред „ Булгаргаз “ и турската държавна компания „ Боташ “, което дава достъп до газопреносната мрежа и терминалите за полутечен газ в Република Турция.

Христов отхвърли появилите се в публичното пространство изказвания, че посредством съглашението ще бъде доставян до страната ни съветски газ.

„ Чрез този контракт не доставяме нито съветски, нито никакъв различен газ. Той е напълно за запазване на потенциал на терминали и газопреносна мрежа “, акцентира Христов.

„ Говорим за запазване на инфраструктура, която да разреши да доставяме естествен полутечен газ (LNG), който купуваме посредством откритите процедури, които „ Булгаргаз “ реализира. Газът, който ще бъде разтоварван в Турция, е този, който възможни щяхме да разтоварим в Гърция, в случай че бяхме обезпечили повече терминали “, сподели още министърът на енергетиката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР