Всички сме се нагледали на достатъчно реклами на мляко, които

...
Всички сме се нагледали на достатъчно реклами на мляко, които
Коментари Харесай

10 богати на калций храни, които ще подсилят здравето ви

Всички сме се нагледали на задоволително реклами на мляко, които желаят да разберем, че калцият е основен за мощните кости и предотвратяването на остеопороза. Той също е нужен за свиването на мускулите, съсирването на кръвта и поддържането на верен сърдечен темп.

Млякото, обаче, напълно не е най-хубавият източник на калций. Освен него, съществуват доста други растителни източници на калций. Вижте 10 от най-хубавите.

Тофу

С верните храни не са ви небходими доста старания, с цел да си набавите целесъобразния дневен банкет от 1000 мг калций. Едно блокче сирене тофу съдържа 1624 мг калций. Добавете го към смутита, пържени или бъркани яйца.

Смокини

Сушените смокини са здравословен вид, в който има 241 мг калций за 150 г, както и здравословна доза магнезий и желязо.

Артишок

 артишокът е богат на калций

Нужен ви е единствено един огромен артишок, с цел да си набавите 71 мг калций. И в случай че го употребявате за приготвянето на кремообразен дип за приятелите си, ще извлечете още повече изгоди. Ще се превърнете в обичаната стопанка на всички.

Черен фасул

С толкоз доста преимущества, черният фасул постоянно ще бъде в листата ви със наложителна храна за деня. 60 г черен фасул съдържа 294 мг калций, както и 29 г фибри и 39 г протеин.

Амарант

Амарантовото семе не просто е богато на протеин и витамини, то също съдържа 116 мг калций на 190 г, което го прави доста здравословен метод да си набавите въглехидрати.

Кейл

 кейлът е богат на калций

Всяка заран добавяйте 67 г кейл в сокоизстисквачката. По този метод автоматизирано ще приемате 101 мг калций. Добавете и витамин С посредством лимонен сок, с цел да оптимизирате усвояването на калция.

Броколи

Всички си мислят, че нищо не може да размени млякото по отноешение на калция, само че замисляли ли сте се за броколите? Този зарзават съдържа близо 300 мг на едно цветче - тъкмо толкоз, колкото има в 240 мл мляко.

Бадеми

Бадемите са един от най-хубавите източници на калций. Само в 140 г бадеми има 378 мг калций. С подобен снак ще подсилите тялото, като в това време ще осигурите и 30 г протеин.

Семена от чиа

Чиа семената са дребни, само че мощни. В 80 г семена от чиа има 631 мг калций. Добавете ги към смутита, пудинг и др.

Бок чой

Следващият път, когато си приготвяте азиатска храна, прибавете малко от зелето бок чой. В една глава има 882 мг калций, което е мъчно за занемаряване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР