Всички служители в държавната администрация в Словения ще трябва да

...
Всички служители в държавната администрация в Словения ще трябва да
Коментари Харесай

Служителите в държавната администрация в Словения трябва до 1 октомври да се ваксинират

Всички чиновници в държавната администрация в Словения ще би трябвало да се имунизират срещу ковид, а отрицателен тест към този момент няма да им бъде задоволителен за идване на работа, реши късно нощес словенското държавно управление, представено от Танюг.
За да могат да работят, всички държавни чиновници, в случай че до момента не са били имунизирани или не са преболедували, ще би трябвало да потвърдят, че са получили първата доза ваксина преди 1 октомври, а до 1 ноември и втората доза, в случай че не изберат имунизацията на Джонсън и Джонсън, която дава отбрана след една доза, заяви Хина.
Словенското държавно управление одобри това решение късно нощес, а детайлностите ще бъдат разяснени през днешния ден на конференция.
Втвърдяване на противоепидемичните ограничения, съгласно които за работа, публичен превоз, посещаване в търговски център, банка или поща, както и за редица други действия е належащо да се има удостоверение за имунизация или отрицателен тест е в действие от сряда, когато в Любляна бяха извършени демонстрации на съперници на държавното управление, на които след вълнения се намеси полицията. Според оповестена в словенските медии анкета срещу това сгъстяване на ограниченията са над 40 % от жителите, които считат новите условия за работа за дискриминационни.
Премиерът Янез Янша съобщи, че държавното управление, макар митингите, няма да се откаже от ограниченията срещу разпространение на болестта, а самите ограничения усилиха интереса към имунизация. Говорителят на словенското държавно управление, отговарящ за процеса на имунизация Йелко Кацин съобщи, че от началото на месеца броят на имунизираните за една седмица се е нараснал два до три пъти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР